Vágólapra másolva!
A Ferencváros csütörtöki elnökségi ülésén eldőlt, hogy a három befektetőjelölt közül kettő maradt versenyben.

"Három ajánlatot terjesztettem az elnökség elé. Közülük a testület mai döntése értelmében az egyikkel nem foglalkozunk a továbbiakban, hiszen a leadott tervezetben csak általánosítva voltak az elképzelések, semmi konkrétumot nem tartalmazott" - olvasható a klub honlapján Furulyás János klubelnök nyilatkozata.

A másik két jelölt közül az egyik - amellyel azonnal tárgyalásokat kezd Furulyás - nem európai csoport, s csak az ingatlan érdekli. A klub feltétele, hogy új stadiont kell építenie.

"A területhasználatért általuk kifizetett összeg ha nem is hosszú időre, de átmenetileg megoldaná a klub és a részvénytársaság gondjait. Velük június 3-áig alá kell írni az előszerződést, különben elállnak az üzlettől" - jelentette ki Furulyás, aki a határidővel kapcsolatosan megjegyezte, amennyiben az állam korábbi ígérete ellenére hamarosan nem ruházza át a klubra a terület vagyonkezelői jogát, akkor kútba esik az üzlet.

A másik szóba jöhető befektető egy európai csoport, amellyel a jövő héten kezdi meg a tárgyalásokat a klub. "Ez a cég még nem véglegesítette teljesen az elképzeléseit, így csak annyit mondhatok, befektetne a részvénytársaságba, de az sem kizárt, hogy az ingatlan is érdekli őket" - adott tájékoztatást Furulyás.

A Ferencvárosnak létkérdéssé vált egy befektető felkutatása, ugyanis a labdarúgócsapatot működtető részvénytársaság, valamint a patinás egyesület is hatalmas - több százmillióra rúgó - adósságot halmozott fel.