Vágólapra másolva!
Közös megegyezéssel szerződést bontott a Kaiserslautern labdarúgócsapata és Kurt Jara vezetőedző. Az 54 éves osztrák szakember helyét megbízott trénerként az amatőröknél tevékenykedő Hans-Werner Moser veszi át.

Már a hétvégi, Hannover elleni hazai 0-2 után is megpendítette esetleges távozását Kurt Jara, a Kaiserslautern labdarúgócsapatának vezetőedzője. "El kell gondolkodnom a szerződésemről az elkövetkező napokban" - nyilatkozta akkor az 54 éves osztrák szakember.

A Kaiserslautern zsinórban kilenc mérkőzésen nem kapott ki a Fritz Walter-stadionban, a mostani zakó azonban alaposan felhergelte a szurkolókat. "Nem is tudom, mi történt volna akkor, ha az elmúlt tíz hazai mérkőzésünkön nem csak egy, hanem 2-3 vereséget szenvedünk" - fakadt ki Jara.

A folytatásra nem kellett sokáig várni, a tréner és a klub szerdán közös megegyezéssel vált meg egymástól. Az osztrák edző (aki 2004. február 3-a óta állt a klub alkalmazásában) utódja az amatőrcsapat szakvezetője, Hans-Werner Moser lett.

Jara idén már az ötödik tréner, akitől megvált klubja a Bundesligában, korábban Jupp Heynckes (Schalke 04), Klaus Toppmöller (Hamburger SV), Holger Fach (Borussia Mönchengladbach) és Juri Schlünz (Hansa Rostock) jutott erre a sorsra.

A Kaiserslautern 27 forduló után 36 ponttal a tabella 11. helyén áll.