Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában az Internazionale tizenötödik döntetlenjét is megszerezte, igaz, ezúttal bravúros eredménynek számít a Parma elleni 2-2, mert a hazaiak már 2-0-ra is vezettek, és az Inter a 35. perctől 10 emberrel játszott. Az Udinese nyert, és ezzel visszavette a harmadik helyet, a Romának otthon csak döntetlenre futotta a Bologna ellen, az Atalanta második győzelmét aratta. Az esti mérkőzésen a Milan Crespo 94. percben szerzett találatával gyűrte le a Laziót.

A mostanság remek formába lendült s a forduló előtt még dobogós Inter nagy hátrányba került a 35. percben, Marco Materazzi ugyanis kézzel "hárította Bresciano löketét, így Collina játékvezető azonnal kiállította, s a büntetőt Simplicio váltotta gólra.

A második játékrész 15. percében tovább növelte előnyét a kiesés ellen küzdő hazai csapat: jobb oldali beadást követően Morfeo 15-ről lőtt, ám nem találta el jól a labdát, amelyet a kaputól 8 méterre lévő Gilardino kaparintott meg. A több védő által is szorongatott 22 éves csatár felpörgette a labdát, dekázott kettőt, majd háttal a kapunak állva, pompás mozdulattal lőtt a sérült Toldót helyettesítő Carini kapujába.

A 76. percben szépített az Inter, mégpedig Mihajlovic bal oldali szabadrúgását az előrelopakodó Cordoba fejelte 7 méterről a bal felsőbe. Mindössze néhány perccel később, egy bal oldali szöglet után Cordobát lerántották a 16-oson belül, s a megítélt 11-est Christian Vieri váltotta gólra. A 31 éves csatár jubileumi találatot ért el, hiszen ez volt a századik, Inter-mezben szerzett olasz bajnoki gólja.

A 91. percben Bonera belelépett egy vendégindításba, és 15 méterről majdnem öngólt lőtt, Frey azonban kiütötte a lövést, így nem nyert, viszont emberhátrányból egalizálva nem is kapott ki az Inter - ehelyett begyűjtötte 15. döntetlenjét.

Az Udinese kihasználta a milánóiak pontvesztését, és bresciai győzelmével visszavette a harmadik helyet. A Roma ugyanakkor nem tudott felzárkózni, a Bologna ellen mindössze egy pontot szereztek a Farkasok, bár közelebb álltak a győzelemhez, de Totti kapufát lőtt, Montella gólját pedig érvénytelenítette Dattilo spori.

Az Atalanta a Livorno ellen másodszor szerzett három pontot az idényben, a Cagliari Esposito hajrábeli duplájával verte a Sicignano kiállítása miatt az utolsó 35 percet 10 emberrel játszó Leccét, a Chievo Messina elleni diadalával menekül az alsóházból, a Siena pedig hiába vezetett 2-0-ra és 3-1-re a Reggina otthonában, a déliek végül megmentettek egy pontot.

Az esti mérkőzésen a Milan a Laziót fogadta, és az első félidőben nem tudott mit kezdeni a rómaiak védekezésével, mindössze egyetlen Seedorf-lövést lehetett feljegyezni, de azt Peruzzi kiöklözte. A szünet után még messzebb került a győzelemtől a piros-fekete gárda, Stam rúgta mellbe Rocchit a tizenhatoson belül, és Oddo a bal sarokba helyezte a büntetőt.

A gól után felébredt a Milan, Ancelotti behozta a kispadon jegelt Sevcsenkót és Cafút, és az ukrán aranylabdás a 72. percben 28 méteres szabadrúgást tekert a jobb pipába, visszahozva a bajnok reményeit. A 94. percig nem sikerült betuszkolni a győztes gólt, akkor Kaká lövése kipattant a jobb kapufáról, és a jó helyen álló Crespo közelről a hálóba továbbított, bár a labda még érintette a bal kapufát is. Ezzel a Milan, ha szenvedve is, de megszerezte a három pontot, és két pontra csökkentette hátrányát az éllovas Juventusszal szemben.

Serie A, 23. forduló:
AS Roma - Bologna 1-1 (1-0)
gól:
Montella (9.), illetve Della Rocca (62.)

Atalanta - Livorno 1-0 (1-0)
gól:
Sala (23.)

Brescia - Udinese 0-1 (0-0)
gól:
Iaquinta (85.)

Cagliari - Lecce 3-1 (1-1)
gól:
Gobbi (11.), Esposito (74., 87.), illetve Vucinic (39.)
piros lap: Sicignano (54., Lecce)

Chievo - Messina 1-0 (1-0)
gól:
Tiribocchi (15.)
piros lap: D'agostino (81., Messina)

Parma - Internazionale 2-2 (1-0)
gól:
Simplicio (36., 11-esből), Gilardino (60.), illetve Cordoba (76.), Vieri (82., 11-esből)
piros lap: Materazzi (35., Internazionale)

Reggina - Siena 3-3 (1-2)
gól:
Franceschini (45.), Borriello (81.), Paredes (84.), illetve Vergassola (6.), Chiesa (26., 57.)

Milan - Lazio 2-1 (0-0)
gól: Sevcsenko (72.), Crespo (94.), illetve Oddo (56., 11-esből)