Vágólapra másolva!
A Bundesliga 20. fordulójának vasárnapi mérkőzésein a Werder Bremen a Wolfsburgot, a Mönchengladbach a Freiburgot győzte le 3-2-re. Érdekesség, hogy a bajnok brémaiak úgy nyertek idegenben, hogy a második félidő elején még kétgólos hátrányban voltak.

Ősszel Brémában nyert a Wolfsburg, és úgy nézett ki a Farkasok otthon is megszerzik a három pontot, a 26. percben Petrov beadásából Brdaric fejelt gólt. A második félidő elején ismét Petrov volt az előkészítő, ezúttal Thiam fejére tette a labdát, és máris 2-0-ra vezettek a hazaiak.

Egy perccel később már csak 2-1-re, mert Stalteri indítása után Klose kihasználta Quiroga hibáját, és Jentzsch kapujába bólintott. Sőt, újabb kilenc perc elteltével már egyenlített a Werder, Magnin 23 méterről lőtte ki a hosszú sarkot.

A végén a csereként beálló Valdez tette fel az i-re a pontot, Jentzsch oldalra ütött ki egy lövést, Klose középre ívelt, és a paraguayi stukkolása három pontot ért.

A másik mérkőzésen a vendég Freiburg szerzett vezetést, Coulibaly tüzelt a léc alá. Aztán Sverkos egalizált, gólra váltva Thijs passzát, majd Sonck emelkedett a legmagasabbra egy szöglet után, félidőben tehát már a Gladbach állt jobban.

Röviddel a szünet után Sonck megduplázta góljainak a számát, és Riether fejese csak a szépítéshez volt elegendő.

Bundesliga, 20. forduló
Wolfsburg - Werder Bremen 2-3 (1-0)
gól: Brdaric (26.), Thiam (49.), illetve Klose (50.), Magnin (59.), Valdez (87.)

Borussia Mönchengladbach - Freiburg 3-2 (2-1)
gól:
Sverkos (25.), Sonck (29, 49.), illetve Coulibaly (13.), Riether (61.)