Vágólapra másolva!

Tagadja a bundavádakat a meggyanúsított bíró

Jürgen Jansen német labdarúgóbíró pénteken vehemensen tagadta, hogy bárki is megvesztegette, s ezért születtek egyes fogadók számára kedvező eredmények.

Jansent a német bundabotrány főszereplője, Robert Hoyzer berlini bíró keverte gyanúba. Állítólag a Bundesliga egyik meccséről, a novemberi Kaiserslautern-Freiburg összecsapásról van szó, amelyet a vendéglátó együttes nyert meg 3-0-ra, s Jansen két gól előtt nem torolta meg a hazaiak feltűnő szabálytalanságait.

Jansen állítólag a Dynamo Dresden-Unterhaching másodosztályú mérkőzésen sem korrektül fújta a sípot, Klaus Toppmöller edző pedig azzal vádolta meg, hogy csapata, a Bayer Leverkusen Jansen miatt vesztette el 2002-ben a bajnoki címet.

A gyógyszergyáriak még februárban a St. Pauli elleni meccsen úgy játszottak 2-2-es döntetlent, hogy a hamburgiak az utolsó percben Jansen jóvoltából kaptak egy tizenegyest.

Jansen pénteken Passauban az ominózus mérkőzésekről készült videofelvételeket vetítve igyekezett bizonyítani ártatlanságát. A felvételek alapján Jansen nem ítélt ugyan mindig helyesen, de döntéseit meg lehet magyarázni.

Az esseni bíró ecsetelte azt is, hogy családja élete a vádaskodások miatt pokollá vált. Gyerekei nem mernek iskolásba járni, állítólag leköpdösik és megkergetik őket. "Olyan ez, mint a középkorban a boszorkányüldözés" - közölte.

Hoyzert állítólag három horvát testvér vesztegette rendszeresen: közreműködése nyomán négy mérkőzésen a vesztegető fogadók számára kedvező eredmény született, két meccsen nem sikerült a fogadók kedvére tennie, egy összecsapáson pedig bírói segédlet nélkül is megszületett a kedvező végeredmény. Hoyzer jutalma 67 ezer euró és egy plazmatévé volt.