Vágólapra másolva!
A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) bizonyítottnak látja, hogy legkevesebb négy mérkőzést elcsaltak az előző és a jelenlegi szezonban, s mindegyiket Robert Hoyzer berlini bíró vezette.

Theo Zwanziger, a DFB elnöke csütörtökön közölte mindezt, miután a szövetség betekinthetett a nyomozati anyagokba. A DFB közlése szerint Hoyzer két további esetben is megpróbálta manipulálni az eredményt, de nem sikerült neki, egy találkozón pedig beavatkozása nélkül is megszületett a "kedvező" végeredmény.

A fiatal berlini sípmester két héttel ezelőtt robbantotta ki a német futballélet utóbbi 30 évének legsúlyosabb bundabotrányát. Zömmel alacsonyabb osztályban lejátszott összecsapásokról, illetve kupameccsekről, köztük a lavinát elindító Paderborn-Hamburg mérkőzésről van szó.

Az élvonalbeli hamburgiak már 2-0-ra vezettek, de Hoyzer vitatható tizenegyeseket ítélt meg a harmadik ligás Paderborn javára, kiállította az egyik hamburgi játékost, s végül a kiscsapat 4-2-es győzelemmel vonulhatott le a pályáról.

A berlini ügyészség szerint legkevesebb tíz meccset csaltak el, s főleg alsóbb osztályban játszó csapatok és játékosok az érintettek, de nyomozás folyik egy Bundesliga-meccs ügyében is. A DFB úgy tudja, hogy a novemberi Kaiserslautern-Freiburg összecsapásról van szó, amelyet erős bírói segédlettel 3-0-ra nyertek meg a hazaiak. A mérkőzést Jürgen Jansen vezette, s Hoyzer ellene vallott a kihallgatások során.

Jansen tagadja a vádat, s egy csütörtöki lapinterjúban azt vetette a DFB szemére, hogy cserbenhagyta. "A DFB-nél visszavonultak az egérlyukba, s onnan nézik, miként mészárolnak le valakit" - közölte a Passauer Neue Pressével.

Hoyzert azzal gyanúsítják, hogy három horvát testvérrel, Milan, Filip és Ante S.-sel összejátszott, "szállította" nekik a fogadásokon lekötött eredményeket, melyekért jutalma összesen 67 ezer euró (16 millió forint) és egy plazmatévé volt.