Vágólapra másolva!
A német után a belga futballéletet is bundabotrány rengeti meg: mint kiderült, csúszópénzek döntöttek arról az előző idényben, hogy mely csapatok esnek ki az élvonalból. A hasselti ügyészség letartóztatási parancsot adott ki egy 59 éves férfi ellen, aki a gyanú szerint manipulálta a St. Truiden-Charleroi és az Antwerpen-St. Truiden bajnoki mérkőzések végeredményét.

A 2003-2004-es szezon hajrájában a Charleroi állítólag "különprémiumot" fizetett a St. Truiden néhány játékosának, hogy mindent tegyenek meg a konkurens Antwerpen legyőzéséért. A kárvallott - és az idény végén a másodosztályba csúszott - antwerpeniek megneszelték az "összeesküvést", és a belga szövetségnél tettek panaszt, majd miután ez következmények nélkül maradt, az ügyészséghez fordultak, azt állítván, hogy a St. Truiden és a Charleroi megegyezett egymással.

A hasselti nyomozók a három együttes érintett labdarúgói mellett az Antwerpen menedzserét és a nyári szünetben a St. Truidentől a Charleroi-hoz szerződött vezetőedzőt, Jacky Mathijssent is kihallgatták. Utóbbi sajtóértesülések szerint sms-ben ajánlott fel pénzt egy játékosnak egy Antwerpen elleni diadal esetére.