Vágólapra másolva!

Pekerman lett az új argentin szövetségi kapitány

Az eddig főleg a korosztályos csapatokkal sikert sikerre halmozó Jose Pekerman lett az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Elődje, Marcelo Bielsa kedden mondott le váratlanul.

Pekerman 1995-ben, 1997-ben és 2001-ben nyert világbajnokságot a 20 éven aluliakból álló nemzeti csapattal, majd a spanyol másodosztályban szereplő Leganes technikai igazgatója volt.

Azután kapta ő a megbízatást, hogy a posztra kiszemelt Carlos Bianchi nemet mondott. Előnyének tartják, hogy remek kapcsolatban van a fiatal futballistákkal, hátránya ugyanakkor, hogy még soha sem volt edző az argentin élvonalban.

Bielsa - aki a nyári Copa Americán ezüstérmet, majd az athéni olimpián aranyérmet szerzett a nemzeti csapattal - 1999 óta irányította a dél-amerikai együttest. Távozása kapcsán annyit mondott, belefáradt a munkába, ráadásul az utóbbi időben a sajtóval és a szurkolókkal is többször meggyűlt a baja.

A válogatott a vb-selejtező sorozatban jelenleg a második helyen áll, hátránya csupán egy pont az éllovas brazilokkal szemben. Pekerman debütálása az október 9-i Uruguay elleni rangadó lesz.