Vágólapra másolva!
Tőzsér Dániel, a Ferencváros Debrecenből elszármazott játékosa vasárnap immáron ellenfélként tér vissza a cívisvárosba. A Ferencváros fiatal tehetsége elmondta, a fárasztó UEFA-kupa fellépés ellenére három pontért utaznak a hajdúsági fővárosba.

- A hollandok elleni gólja, és az azt követő eufória után feltételezhető, hogy a családtagjai is Fradi drukkerekké váltak?
- Már korábban is azok lettek. Amióta az Üllői útra igazoltam, minden meccsen erősen izgulnak a győzelmünkért. Egyébként számomra is felejthetetlen élmény volt a gól, ilyen örömet még nem éltem át pályafutásom során.

- Előzetesen nem tartottak attól, hogy az Üllői úti katlan helyett a Puskás-stadionban nem lesz olyan hangulat, amilyet szerettek volna?
- De igen, tartottunk ettől, szerencsére feleslegesen, hiszen a Fradi szurkolók szenzációs miliőt teremtettek a lelátón. Hihetetlenül jó érzés volt, hogy megállás nélkül, végig buzdítottak bennünket, csak azt sajnáljuk, hogy mégsem sikerült nyerni, pedig megérdemeltük volna.

- Mivel vasárnap, egykori klubja, a DVSC ellen lép pályára, nem tart attól, hogy megtalálják majd a lelátóról?
- Nem szoktam a közönséggel foglalkozni, igyekszem a játékra koncentrálni. Ennek ellenére hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem foglalkoztat az egykori csapatom elleni meccs. Szerintem két eset lehetséges: vagy barátságosan fogadnak a debreceni szurkolók, vagy az egész csapat helyett én kapom a legtöbb szidalmat. A lényeg azonban, hogy jó eredményt érjünk el a "Loki" ellen, hiszen nagyon fontos meccset játszunk.

- A fárasztó Feyenoord elleni fellépést követően képesnek tartja a Ferencvárost a győzelemre Debrecenben is?
- Egyértelműen, sőt, bátran kijelenthetem, a három pontért utazunk Debrecenbe.

Bánki József