Vágólapra másolva!
Az éllovas Barcelona hazai pályán egy góllal legyőzte a Deportivo La Corunát a spanyol labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának rangadóján.

Pedig az utóbbi időben gyengélkedő Depor már a hetedik percben vezetést szerzett: Munitis viharzott el a jobb oldalon, beadása után Fran 16 méterről, estében bombázott Valdes hálójába. Feltűnő volt, hogy a veterán kapitány milyen visszafogottan ünnepli a gólját, de mint később kiderült, sok oka végül nem is lehetett az örömködésre.

Mert bár továbbra is a vendégek kezdeményeztek, a 23. percben elaludt a védelmük, s Belletti visszagurításából Xavi a jobb alsó sarokba belsőzött. Az egyenlítéstől egycsapásra felébredtek a hazaiak, amit elsősorban Giuly és Ronaldinho lövése jelzett. A 35. percben beszorult kapuja elé a Depor, amit már nem bírtak Capdevila idegei, a lábai között átcsorgó labdára Guily csapott le, Eto'ónak pedig már csak az üres kapuba kellett passzolnia.

A szünet után továbbra is a Barca támadott, a befejezéseknél azonban nem koncentráltak megfelelően a katalánok, így maradt a 2-1-es végeredmény, amellyel a gránátvörös-kékek megerősítették pozíciójukat a Primera División élén.

Primera División, 10. forduló:
FC Barcelona - Deportivo La Coruna 2-1 (2-1)
gól:
Xavi (23.), Eto'o (35.), illetve Fran (7.)

Albacete - Real Betis 0-0