Vágólapra másolva!
A Daily Mail értesülése szerint az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) 100 000 font sterlingre (144 500 euró, mintegy 36 millió forint) akarja büntetni a válogatott csapatkapitányát, David Beckhamet, amiért az október 9-én, az Old Traffordban rendezett, Wales elleni világbajnoki selejtező mérkőzésen szándékosan begyűjtötte második sárga lapját. Erre az adott lehetőséget, hogy a meccs közben bordatörést szenvedett, s amúgy is ki kell hagynia néhány hetet, benne az Azerbajdzsán elleni vb-selejtezővel - miért ne tudná le ezalatt eltiltását?

A felzúdulás azonban óriási volt, maga Sepp Blatter, a FIFA elnöke is kifejezte nemtetszését, már csak azért is, mert Beckham "mellékállásban" a Fair Play utazó nagykövete.

Beckham - pechjére - maga ismerte be a The Daily Telegraphnak adott interjúban, hogy szándékos volt a sárga lapot kiprovokáló belépője Ben Thatcher ellen.

Nos, az FA "vette a lapot", és bár Blatter konkrétan nem kért büntetést Beckhamre, a szövetség mégis megpróbál megfelelni a kimondatlan igényeknek: a londoni napilap úgy tudja, százezer fontos büntetés vár Beckhamre sportszerűtlen magatartás miatt. Beckham azonban megtarthatja kapitányi karszalagját, jóllehet sokan azt követelték, váltsák le tisztségéről.

Az FA írásos magyarázatot kért a Real Madrid középpályásától, aki egyébként már nyilvánosan bocsánatot kért sportszerűtlen cselekedetéért. Ezt követően mondta azt Blatter, hogy a bocsánatkérés nem elegendő, tekintve, hogy a futballvilág egyik legismertebb alakjáról és a fiatalok példaképéről van szó.

Ch. Gáll András