Vágólapra másolva!
Az első nap már ezer belépőt megvásároltak a ferencvárosi drukkerek a vasárnapi, újpesti csúcsrangadóra, míg a lila-fehér szurkolók leginkább Kovács Zoltán visszatérésével foglalkoznak. Sallói István, az Újpest ügyvezetője elmondta: Kovács Zoltán játékengedélye már az MLSZ-nél van, ám amíg a csatár korábbi kínai klubja nem küldi el a szerződésbontásról szóló papírokat, addig a szövetség nem tudja felvenni a kapcsolatot a FIFA illetékeseivel.

Az újpestiek első lépésként 1500 jegyet küldtek a Ferencvárosnak, és szerda délig ebből 1000 darabot már meg is vásároltak a zöld-fehér hívek. Az Újpest mindenesetre jelezte, nagyobb igény esetén további 500 tikettet küldenek az Üllői úti pénztárba.

Mindeközben a Megyeri úton Kovács Zoltán játékengedélye miatt idegeskednek, mivel a két héttel ezelőtt kínai klubjától hazatárt csatár papírjai még nem érkeztek meg a Sencseng együttesétől. "Nem örülök, hogy így elhúzódik az ügy. Remélem, végül felgyorsul az adminisztráció, mivel én úgy készülök, hogy játszhatok a Fradi ellen" - mondta Kovács Zoltán.

Ugyanerről Sallói István, az Újpest ügyvezetője a következőket mondta: "Kovács játékengedélye valóban az MLSZ-nél van, ám a szövetség illetékesei addig nem nyújthatják be a papírokat a FIFA-hoz, amíg a kínai klub nem küldi meg a szerződésbontásról szóló okiratot. Sajnos ez még nem érkezett meg, így jelenleg bizonytalan játékosunk szereplése a Fradi elleni rangadón."

Az egykori német válogatott középpályás, a VfB Stuttgart, az olasz Como és Internazionale, valamint az osztrák Innsbruck hajdani labdarúgója, Hansi Müller újpesti szerepvállalásával kapcsolatosan már van új fejlemény: "Stuttgarti kupamérkőzésünkön tulajdonosunk, Muszbek Mihály valóban felvetette Hansi Müllernek a lehetőséget, amit az egykori német válogatott érdekesnek talált. Október végén Újpestre érkezik amolyan tájékozódásra a klub felépítését és a körülményeket illetően."

A vasárnapi Újpest-Ferencváros (RTL Klub, 11.30) rangadóhoz kapcsolódó hír, hogy az eredetileg kijelölt - és Katarban vendégszereplő - Kassai Viktor helyett Szabó Zsolt vezeti majd a találkozót.

Bánki József