Vágólapra másolva!
Nemcsak Európában rendeznek világbajnoki selejtezőket a hétvégén, hanem Dél-Amerikában is, ahol a feléhez ér a maratoni hosszúságú kvalifikációs sorozat. A legnagyobb rangadóra Buenos Airesben kerül sor, ahol Argentína és Uruguay mérkőzik meg egymással, de nagy meccsnek ígérkezik a Kolumbia-Paraguay összecsapás is, ahol a hazaiaknak szinte kötelező a győzelem, ha versenyben akarnak maradni a továbbjutásért. Az első helyen álló Brazília Venezuela vendége lesz, és a selecaónak várhatóan nem lesz olyan könnyű dolga, mint a múltban.

A Buenos Aires-i meccs egyben az újdonsült argentin szövetségi kapitány, José Pekerman bemutatkozása is lesz: a szakvezető most debütál a nagyválogatott kispadján. A különböző korosztályos csapatokkal sikert sikerre halmozó (a húsz éven aluliakkal három világbajnokságot is nyert) tréner már a 2002-es vébé után is kis híján szövetségi kapitány lett, de akkor végül is bizalmat szavaztak Bielsának, akinek mostani, váratlan lemondása után azonban már Pekerman következett. Az ő személye egyébként garancia arra, hogy folytatódik a generációváltás az albicelesténél, ugyanakkor a jelek szerint az idősebb generáció tagjai sem esnek ki a pixisből, hiszen a várható kezdő tizenegyben ott van az elmúlt hónapokban csak keveset játszó Hernán Crespo is.

Az argentinoktól egyébként több sztár is hiányzik sérülés miatt (így például Roberto Ayala, Javier Mascherano, Carlos Tévez vagy Andrés D'Alessandro), az együttes azonban így is meglehetősen erősnek tűnik. Pekerman hat egykori korosztályos világbajnokát is pályára küldheti a kezdők között: az 1995-ös aranyérmes csapatból Juan Sorín, 1997-ből Walter Samuel, Esteban Cambiasso és Juan Román Riquelme, 2001-ből pedig Javier Saviola és Fabrizio Coloccini futhat ki a Monumental-stadion gyepére. Az uruguayiak 1989 óta nem tudták legyőzni szomszédaikat, és most valószínűleg egy döntetlennel is elégedettek lennének, különösen, hogy a válogatottba a nyáron visszatért veterán középhátvéd, Paolo Montero sérülés miatt nem játszhat. Rajta kívül még Álvaro Recoba sem léphet pályára eltiltás miatt, így az uruk valószínűleg a Chevantón-Darío Silva csatársorral kezdenek majd.