Vágólapra másolva!
Az UEFA-kupa-győztes spanyol CF Valencia a Monte-Carlóban rendezett mérkőzésen 2-1-re legyőzte a Bajnokok Ligája portugál címvédőjét, az FC Portót, így 1980 után története során másodszor hódította el a labdarúgó Európai Szuperkupát. A Porto tavaly is elvesztette a találkozót, akkor az olasz AC Milantól kapott ki 1-0-ra.

Európai Szuperkupa:
CF Valencia (spanyol) - FC Porto (portugál) 2-1 (1-0)
Monte-Carlo, 15 ezer néző, v.: Terje Hauge (norvég)
CF Valencia: Canizares - Curro Torres, Marchena, Navarro, Carboni - Albelda, Baraja, Vicente, Rufete - Di Vaio (Mista, 77.), Corradi (Aimar, 87.)
FC Porto: Vitor Baia - Szeitaridisz, Jorge Costa, Pepe, Nuno Valente, Costinha - Maniche, Hugo Leal (Quaresma, 61.), Carlos Alberto - Postiga, McCarthy (César Peixoto, 72.)
gól: Baraja (32.), Di Vaio (67.), illetve Quaresma (78.)
sárga lap: Navarro (16.), Albelda (40.), Carboni (92.), illetve McCarthy (42.), Jorge Costa (52.), Quaresma (72.)

27. perc: Vicente jobb oldali beadását Di Vaio 5 méterről centikkel a bal sarok mellé fejelte.

32. perc: Hugo Torres jobb oldali beadását Baraja 13 méterről a jobb felső sarokba fejelte (1-0).

57. perc: Carlos Alberto tízméteres, bal felső sarokba tartó lövését Canizarez bravúrral szögletre ütötte.

67. perc: Vicente bal oldali beadását Di Vaio hét méterről a bal sarok felé fejelte, Vitor Baia pedig csak kapufára tudta ütni a labdát, amely onnan a hálóba pattant (2-0).

72 perc: Vicente bal oldali szögletét a berobbanó Baraja a keresztlécre fejelte.

78. perc: Quaresma bal felső sarokba tartó, 27 méteres bombájába Canizarez már csak beleérni tudott, hárítani nem tudta a lövést (2-1).

Az első félidő nem hozott túl színvonalas játékot. A spanyol csapat irányított, de mezőnyfölénye sokáig meddőnek bizonyult. Azonban Baraja lövés erejű fejesével az UEFA-kupa-győztes - megérdemelten - előnybe került.

A folytatásban sem tudott felperögni a portugál gárda, így továbbra is a spanyolok akarata érvényesült, s második góljuk végleg eldöntötte a mérkőzés kimenetelét. Claudio Ranieri együttese kénye-kedve szerint alakíthatta ki helyzeteit, de a játékosok már nem koncentráltak eléggé, így nem nőtt az előnyük. Sőt, a Bajnokok Ligája címvédője váratlanul szépített, de a hajrában aztán hiába gyakorolt nyomást riválisára, egyenlíteni már nem tudott.