Vágólapra másolva!
A FTC Rt. az egyesület honlapján közzétett nyílt levélben azt kéri a sportfogadási játékokat szervező társaságoktól, hogy tekintsenek el a Ferencváros mérkőzéseinek fogadási játékokban történő szerepeltetésétől. A klub illetékesei azért jutottak erre az elhatározásra, mert bizonyos kommentárok szerintük azt sugallták, hogy a futballcsapat szerda esti BL-meccs eredményét esetleg sportfogadások befolyásolhatták.   

Az FTC Rt. közleménye

"A Ferencváros-Tirana Bajnokok Ligája-selejtező mérkőzés másnapján egyes kommentárok azt sugallták, hogy a valóban nem közönségszórakoztató, de a nemzetközi porondon továbbjutást érő meccs eredményét bizonyos sportfogadások befolyásolhatták.

A Ferencvárosnak története során szinte minden évadban voltak olyan hazai mérkőzései, melyeket nem tudott megnyerni. Ilyen vereségeket a csapat - annak ellenére, hogy megnyerte a bajnokságot és a kupát - az elmúlt néhány hónapban is elszenvedett. Ezen vereségeket követően többen rendre azzal a váddal álltak elő, illetve az sugallták, hogy a mérkőzés eredményét sportszerűtlen sportfogadások befolyásolták.

A Ferencváros 105 éves története folyamán számos mérkőzést nyert meg, veszített el, és sok esetben játszott döntetlent. Ezen eredmények mindegyike elő fog fordulni az elkövetkező hónapokban, években jó párszor, sőt az sem kizárt, hogy csapatunk vesztésre áll majd néha a félidőben. A labdarúgópályán ilyesmi gyakran előfordul, éppen ezért tekintettel az elmúlt hónapok eseményeire és rendszeresen visszatérő vádjaira, a jövőben a Ferencváros nem szeretné kitenni magát annak, hogy a csapat teljesítményét illető jogos vagy jogtalan kritikai megnyilvánulások mellett méltatlan rágalmakkal, gyanúsítgatásokkal is szembesülnie kelljen minden alkalommal, amikor amúgy is meg kell birkóznia egy-egy kellemetlen vereség tudatával.

Éppen ezért a Ferencváros ezúton azzal a kéréssel fordul a sportfogadási játékokat üzemeltető társaságokhoz, hogy tekintsenek el a Ferencváros mérkőzéseinek fogadási játékokban történő szerepeltetésétől.

Köszönjük, hogy megfontolják kérésünket!

FTC Rt."