Vágólapra másolva!
Klement Tibor a klub igazgatója, Reszeli Soós István pedig a szakmai igazgatója lesz a Győri ETO FC-nek - jelentették be a futballklub pénteki sajtótájékoztatóján. Klement Tibor november 1-jétől dolgozik klubigazgatóként, a megbízatása határozatlan időre szól. Az új szakmai igazgató három évre kötelezte el magát a Győri ETO FC-hez. Az első csapat irányítása továbbra is Kiprich József vezetőedző feladata, a szakmai felügyeletet - akárcsak a többi edző esetében - Reszeli Soós látja el a jövő hét elejétől.

Nem titkolta: az edzőségbe már nem vágott volna bele, ám Győrben olyan izgalmas feladatot ajánlottak számára, hogy boldogan tért vissza a Rába-parti városba. Mindezt az [origo] érdeklődésére Reszeli Soós István mondta el, aki Garami József és Bicskei Bertalan szakmai igazgatósága idején az ETO vezetőedzői teendőit látta el, méghozzá sikeresen. A jövőben, egészen pontosan hároméves szerződést kötve, azonban ő tölti be a szakmai direktori posztot.

"Az új klubmodellnek köszönhetően a tulajdonos, Tarsoly Csaba az operatív ügyeket illetően szeretne hátrébb vonulni, így került Klement Tibor klubigazgatóként, másként a gazdasági ügyek vezetőjeként, magam pedig szakmai igazgatóként az ETO-hoz. Természetesen az első csapat szereplése, amolyan kirakatcsapatként fontos, ám a többi korosztályos együttes munkáját is felügyelnem kell majd. Úgymond minden edzőnek a főnöke leszek, a hároméves terv részeként pedig a keretek és a csapatok imázsának a kialakítása is kiemelt fontossággal bír majd" - mondta Reszeli.

Kérdésünkre, hogy Kiprich József vezetőedző munkájába milyen erővel szól vagy szólhat bele, az új szakmai direktor így válaszolt: "Az összeállításba nyilván nem szólok bele, de rendszeresen konzultálunk a csapatot illetően. A szakmai munka folyamatossága, a fejlődés a leglényegesebb mindannyiunk számára. Megjegyezném, fordított felállásban, azaz amikor én voltam a vezetőedző Győrben és Garami József, majd Bicskei Bertalan a szakmai igazgató, nekem és a csapatnak egyaránt bevált."

Megjegyzésünkre, hogy győri visszatérésében netán érzelmi motívumok is szerepet játszottak, Reszeli helyeslően reagált: "Valóban, Győrbe jó érzéssel, nagy örömmel térek vissza. Vonzó, sőt izgalmas ez a feladat számomra, az edzősködést viszont már semmiképpen sem vállaltam volna el egyetlen klubnál sem."

Bánki József