Vágólapra másolva!
Elhunyt a Szerb-montenegrói Labdarúgó Szövetség főtitkára, akit pénteken délelőtt tarkón lőtt egy ismeretlen támadó. Az 53 éves Branko Bulatovicra a szövetség irodáinak otthont adó belvárosi épület folyosóján adtak le két lövést.

A főtitkárt azonnal a belgrádi központi kórház intenzív osztályára szállították, ahol újraélesztették, majd megműtötték. Bulatovic az operációt követően kómába esett, amelyből már nem tudták felébreszteni.

A rendőrség nagy erőkkel keresi a tettest, aki a merénylet után táskájába tette pisztolyát, és elmenekült a helyszínről. A szemtanúk pontos személyleírást adtak róla.

A szövetség bejelentette, hogy a tiltakozásul a brutális bűncselekmény ellen elhalasztják a bajnokság összes hétvégi mérkőzését, s azt fontolgatják, hogy lemondják a jövő szerdán esedékes, Norvégia elleni barátságos találkozót is.

Bulatovic tizenegy éve volt a jugoszláv, illetve szerb-montenegrói szövetség első megválasztott - nem kinevezett - főtitkára. A kilencvenes évek végén, amikor Jugoszlávia ENSZ-embargó alatt állt, sikkasztás miatt nyomoztak ellene, mivel a szövetség teljes pénzét külföldre vitte. Akkor a barcelonai repülőtéren őrizetbe vették egy táska pénzzel, majd szabadon engedték.

Bulatovic 1997 óta az UEFA átigazolásokkal foglalkozó bizottságának is tagja volt.