Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét volt az utolsó idén, amikor mindegyik topligában bajnoki fordulót rendeztek, az esztendőben már csak a Premiership szereplőinek kell pályára lépnie, és álomcsapatunk is ennek megfelelően alakult: az angol, a francia, a német, az olasz, a spanyol, de még a holland és a görög pontvadászatból is került be focista a csapatba.
Radomir Poleksic (szerb, US Lecce): Az utolsó idei fordulóban több váratlan eredmény is született a Serie A-ban, és ezek egyike volt, hogy a Lecce pontot szerzett a címvédő Juventus ellen. Pedig a torinóiak az első félóra után nagy nyomás alatt tartottak a déliek kapuját, ám a szerb portás, Poleksic remekül védett, és a szerencsével sem állt hadilábon.
Jason Dodd (angol, Southampton FC): A Szentek jobbhátvédje pályafutása során csak a Southamptonban futballozott, és már közel 400 meccsen szerepelt az élvonalban, ám a gólszerzés sohasem volt az erőssége. Most a Portsmouth ellen mégis betalált, igaz, ehhez az ellenfél segítsége is kellett, ugyanis Dodd szöglete érintés nélkül került a kapuba.Martín Demichelis (argentin, Bayern München): A Bayern Münchennel nyári igazolásai közül legtöbbször csak Roy Makaayt szokták emlegetni, hiszen a holland csatár került a legtöbb pénzbe, és az ő szereplése volt a leglátványosabb az ősszel. Pedig az argentin védő, Martín Demichelis is jó vétel volt, a dél-amerikai játékos előbb védekező középpályásként, majd középhátvédként bizonyított, és a Freiburg ellen első gólját is megszerezte a Bundesligában.Patrick Zwaanswijk (holland, FC Utrecht): Ha egy középhátvéd két gólt szerez egy mérkőzésen, ráadásul a csapata megússza bekapott találat nélkül, akkor elmondható, hogy remek teljesítményt nyújtott. Az Utrecht játékosa éppen ezt mondhatta el magáról a hét végi, Volendam elleni bajnokin, így teljesen jogosan került be álomcsapatunkba.John OShea (ír, Manchester United): A MU-t, úgy látszik, egyáltalán nem zavarta meg a Rio Ferdinand körüli hercehurca, hiszen a Vörös Ördögök a Tottenham ellen idegenben gyűjtötték be a három pontot. A csapat első találatot az ír bekk szerezte, akinek a közeljövőben (amennyiben Ferdinand eltiltása valóban életbe lép) nagyon fontos szerepe lehet majd a manchesteri védelemben.
Antonio Guayre (spanyol, Villarreal CF): Guayréra akkor figyeltek fel először a spanyol drukkerek, amikor pár éve, még a Las Palmas focistájaként pazar gólt ért el a Barcelonában. A focista azóta a Villarrealba szerződött, és az utóbbi időben ismét régi önmagát idézi, a Betis ellen például az utolsó percekben szerzett két góljával három pontot szerzett együttesének.Angelosz Baszinasz (görög, Panathinaikosz): A hellén bajnokságban az Olympiakosz és a Panathinaikosz kiemelkedik a mezőnyből, de azért egy 6-3-as győzelem még itt is különlegességnek számít. Márpedig a Pana a hét végén éppen ennyire verte a Paniliakoszt, és a gólzáporból Baszinasz három találattal vette ki a részét: a középpályásnak ez volt élete első mesterhármasa.Francesco Totti (olasz, AS Roma): A Farkasok egyelőre ellenállhatatlannak tűnnek a Serie A-ban, a fővárosiak előnye immár hat pont a tabella elején. A gárda húzóembere egyértelműen a csapatkapitány, Totti, aki manapság ismét kedvenc szerepkörében, fantasistaként játszik, és valósággal lubickol ebben a szerepben: a hét végi, Empoli elleni bajnokit egymaga döntötte el két góljával.Ulrich le Pen (francia, RC Strasbourg): A gall futballista pár évvel ezelőtt még az egyik legszerencsétlenebb labdarúgónak számított, hiszen alig igazolt az angol élvonalban szereplő Ipswich Townba, súlyos sérülést szenvedett, így a Premiershipben nem is lépett többször pályára. Azóta visszatért Franciaországba, és a Strasbourg színeiben kezdi visszanyerni régi formáját: a hét végén a Montpellier ellen például kétszer is betalált.
Raúl (spanyol, Real Madrid): A királyi gárda a múlt héten két meccset is nyert (egyet a Spanyol Kupában, egyet a bajnokságban), de egyik találkozón sem játszott jól. Ugyanez igaz Raúlra is, ám a támadó ennek ellenére háromszor is betalált, kétszer a kupában, egyszer pedig a bajnokságban. Ennél többet márpedig senki sem kívánhatott tőle.Henrik Pedersen (dán, Bolton Wanderers): A boltoni drukkerek nem nagyon voltak elégedettek Pedersennel az utóbbi időben, ám a dán támadó (akinek Ács a beceneve) a múlt héten alaposan kitett magáért: előbb a ligakupa elődöntőjének hosszabbításában szerzett győztes gólt a Southampton ellen, majd a bajnokságban az Arsenalnak rúgott pontot érő találatot.