Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A mögöttünk álló hét nem szűkölködött az eseményekben, hiszen sor került a Világkupa döntőjére, és a Bajnokok Ligájában is fordulót rendeztek, így ismét nem volt egyszerű kiválasztani az álomcsapat tagjait. Két focistával képviselteti magát a Bayern München és a Juventus is, mint a hét két legnagyobb nyertese, de természetesen ott van az együttesben a Világkupa legjobbja, az argentin Donnet is.
Oliver Kahn (német, Bayern München): A müncheni együttesre két nagyon fontos találkozó várt a múlt héten, és akár az egész szezonjuk elúszhatott volna, de a bajorok a rájuk jellemző módon mindkét meccset megnyerték. Ebben nagy szerepe volt kapusuknak, aki mindkétszer megőrizte kapuját a góltól, az Anderlecht elleni BL-meccsen az utolsó percben elképesztően nagyot védett, a Stuttgart elleni bajnokin pedig gólpasszt adott (!) Makaaynak.
Kolo Touré (elefántcsontparti, Arsenal FC): Az Ágyúsok mindkét múlt heti találkozójukat megnyerték, ráadásul gólt sem kaptak, ami mindenképpen dicséri a védelmüket, amelyben Touré a jobbhátvéd posztján nyújtott kiváló teljesítményt. Az afrikai focista már a Lokomotiv Moszkva ellen is sokat ment előre, a Blackburn ellen pedig egyik ilyen előretörése eredményezte a győztes találatot.Sladjan Asanin (horvát, Borussia Mönchengladbach): A 'Gladbach a hét végi, Borussia Dortmun elleni győzelmével elhagyta a kiesési zónát a Bundesligában, vagyis a drukkerek elégedettek lehettek a csapattal. A horvát középhátvédre sem lehetett panaszuk, hiszen Asanin remekül kikapcsolta a játékból a dortmundi Kollert, ráadásul kevéssel a lefújás előtt győztes gólt fejelt.Mladen Krsztajic (szerb, Werder Bremen): A brémai együttes a hét végén rangadót játszott a Bundesligában, és a Leverkusen elleni idegenbeli győzelemmel át is vette a vezetést a tabellán. A Werder a második félidő nagy részét emberhátrányban játszotta, ám tartani tudta előnyét, amelyet a középhátvéd Krsztajic találatával szerzett, a bekk tehát nagy szerepet vállalt a diadalból.Giuliano Portilla (chilei, Cienciano): A második számú dél-amerikai klubkupában, a Copa Sudamericában a döntő első meccsét rendezték a múlt héten, amelyben a chilei Cienciano tovább folytatta remeklését, hiszen idegenben ért el 3-3-as döntetlent a River Plate ellen. A chileiek közül a balhátvéd Portilla két gólt is szerzett, a legjobb dél-amerikai védőhagyományokat folytatva.
Matías Donnet (argentin, Boca Juniors): Az elmúlt hét legfontosabb találkozója kétségtelenül a Világkupa döntője volt, amelyet az argentin Boca Juniors nyert meg az AC Milan ellen, tizenegyesekkel. A találkozó legjobbjának a Boca középpályását, Donnet-t választották meg, aki gólt szerzett, és csapattársaihoz hasonlóan végig nagy lelkesedéssel futballozott.Alex (brazil, Cruzeiro): A Cruzeiro ugyan már hetekkel ezelőtt megnyerte a brazil bajnokságot, de mindez nem akadályozta meg a csapatot abban, hogy az utolsó fordulót is nagyon komolyan vegye. A Bahia ellen idegenben 7-0-ra nyert az együttes, és a középpályás Alex öt gólt szerzett, ami még akkor is nagy teljesítmény, ha tudjuk, hogy négyszer a tizenegyespontról volt eredményes.Enzo Maresca (olasz, Juventus): Azok után, hogy a Juve három egymást követő tétmeccsen kikapott, sokan már hullámvölgyet láttak a torinóiaknál, ám a Zebrák a múlt héten bebizonyították, hogy csak pillanatnyi megingásról volt szó. Az Olympiakosz elleni 7-0-s BL-diadal után a Serie A-ban a Parmát 4-0-ra verték, és a korábban kevés lehetőséget kapó Maresca mindkét meccsen ellenállhatatlanul futballozott, gólpasszok egész sorát adta.Laurent Robert (francia, Newcastle United): A Szarkák kicsit beragadtak a Premiership rajtjánál, de mostanra már feljött az ötödik helyre. A gárda a hét végén a Tottenhamet verte 4-0-ra hazai pályán, a mérkőzés legjobbja a bal oldali középpályás, Robert volt, aki két gólja mellett két gólpasszt is adott Shearernek.
Fabrizio Miccoli (olasz, Juventus): A szezon elején sokan azt gondolták, hogy Miccoli nem fog sok lehetőséget kapni a Juvéban, de az apró termetű támadó mostanra olyan formába lendült, hogy Lippi nem hagyhatja ki őt a csapatból. Az Olympiakosz elleni BL-meccsen még "csak" egy gólt ért el számtalan gólpassza mellett, a hét végi, Parma elleni bajnokin viszont kétszer is betalált.Roy Makaay (holland, Bayern München): A németalföldi támadót a müncheniek éppen azért igazolták le a nyáron, amit a múlt héten tett: hogy fontos meccseken győztes gólokat szerezzen. A bajorok az Anderlechet és a Stuttgartot is 1-0-ra győzték le, és mindkét találkozón Makaay volt eredményes.


Mindent egy helyen az Eb-ről