Vágólapra másolva!
Gyorsan kiheverte a hétközi BL-vereséget az Inter: a kék-feketék imponáló teljesítménnyel győzték le idegenben a Juventust a Serie A 11. fordulójának szombati rangadóján. A nap másik összecsapásán a Siena valósággal kiütötte a Laziót.

Parázs hangulatban kezdődött a Seria A 11. fordulójának szuperrangadója, a Juventus-Inter összecsapás. A Delle Alpit egy biztonsági okokból üresen hagyott szektort leszámítva csordultig megtöltötték a szurkolók, akik azt láthatták, hogy Córdoba rögtön a meccs elején egy tekintélyt teremtő faultot követ el Pavel Nedveddel szemben. A Juve cseh karmesterét letámogatták, azonban Lippi mester és a hazai szurkolók fellélegezhettek: az Aranylabda legfőbb várományosa folytatni tudta az összecsapást.

A 12. percben aztán még nagyobb hidegzuhany érte a listavezető szimpatizánsait: a Martins buktatásáért megítélt szabadrúgást a sérült Vierit helyettesítő Cruz 17 méterről parádés mozdulattal csavarta Buffon kapujának bal felső sarkába.

A vendégcsapat vezető gólját követően Trezeguet-ék nem igazán tudtak mit kezdeni a rendkívül agresszíven védekező Inter letámadásával, aminek köszönhetően nem jutottak értékelhető helyzetig a Zebrák. Egészen a 31. percig, amikor egy lecsorgó labdát Camoranesi ajtó-ablak helyzetben a bal felső sarok fölé bombázott.

A félidőből hátralévő időben a kék-feketék továbbra is rendkívül szervezetten védekeztek, semmi nem utalt arra, hogy megrogytak volna a hétközi BL-meccsen az Arsenaltól hazai pályán elszenvedett megsemmisítő veréstől. A Juventus erőlködött, de több komoly gólhelyzet nem alakult ki Toldo kapuja előtt.

A szünetben Lippi cserélt, és az első félidő egyetlen valamirevaló hazai helyzetét elpuskázó Camoranesi helyett Di Vaiót vezényelte a pályára.

Alaposan belekezdett az elmúlt szezon BL-döntőse, és megpróbálta folyamatos nyomás alatt tartani az Inter kapuját. Ez többé-kevésbé sikerült is a hazaiaknak, azonban nagyon kellett vigyázniuk, hiszen a Martins, Cruz, Van der Meyde hármasfogat által vezényelt milánóiak rendkívül veszélyes kontratámadásokat vezettek.

Néhány gyors ellencsapást megúsztak a hazaiak, azonban a 69. percben már nem volt kegyelem: Cruz kapott nagyszerű átadást a tizenhatos előterében, első lövését még hárította Buffon, a kipattanót azonban az argentin csatár kíméletlenül bevarrta a jobb alsó sarokba.

Még fel sem ocsúdhattak a sokkból a Zebrák, amikor jött a harmadik: Legrottaglie könnyelműsködött saját tizenhatosánál, amikor a rendkívül gyors és erőszakos Martins elvette tőle a labdát, majd a kivetődő Buffon lába között a jobb sarokba gurított.

A végén ugyan Montero jóvoltából szépített a Juventus, összességében azonban az Inter nagyszerű teljesítménnyel, megérdemelten győzte le a mérsékelt teljesítményt nyújtó Öreg Hölgyet.

Serie A, 11. forduló:
Siena - SS Lazio 3-0 (2-0)
gól:
Taddei (40., 42.), Menegazzo (90.)
piros lap: Stankovic (67., SS Lazio)

Juventus - Internazionale 1-3 (0-1)
gól:
Montero (89.), illetve Cruz (12., 69.), Martins (75.)

[origo]