Vágólapra másolva!
A norvég Tromsöben profiskodó Kovács Péter a múlt héten Angliában a Sunderlandnél járt próbajátékon, s a hírek szerint Mick McCarthy, az angol másodosztályban szereplő klub ír edzője elégedett volt a magyar csatárral. Ennek ellenére egyelőre nem igazolják le a 25 esztendős magyar játékost, bár könnyen lehet, hogy hazánk EU-csatlakozása angol szerződést hoz Kovácsnak.

Az angliai munkavállalási szabályok miatt valószínűsíthető volt, hogy a Norvégiában remeklő Kovács Pétert egyelőre nem szerződteti a Premiershipbe jutásért küzdő angol Sunderland, ám hazánk EU-csatlakozása után azonnal a szigetországba szerződhet a magyar csatár. Kovács a trondheimi Adresseavisen című lap szerint a múlt hét végét Tromsöben töltötte, majd szabadságra hazautazott Magyarországra.

"Nem tudok mást tenni, várok 2004-ig, ezt a hat hónapot már kibírom. Bár a lehetőségeim nagyon jók Norvégiában, szeretnék Angliába szerződni" - nyilatkozta Kovács a norvég újságnak.

"A Sunderland azt kérte, ha lehet, télen még menjen vissza Péter, hogy pár mérkőzésen ismét tesztelni tudják. Nagyon elégedettek voltak vele, Mick McCarthy menedzser is, benne látják Niall Quinn utódját" - mondta az angliai próbajátékról és a támadó jövőjéről Gary Stekhens, a játékos menedzsere.