Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét elsősorban a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójáról szólt, nem csoda, hogy álomcsapatunkban csupán két olyan labdarúgó szerepel, aki nem lépett pályára a BL-ben. A Real Madrid három, az Internazionale pedig két focistával képviselteti magát.
Dida (brazil, AC Milan): A Bajnokok Ligája címvédője győzelemmel kezdte a jelenlegi sorozatot, és a milánói drukkereknek ezért köszönetet kell mondaniuk kapusuknak, Didának, aki az Ajax elleni mérkőzés utolsó percében valami földöntúli bravúrral hárította Van der Meyde közeli lövését. A portás ezzel feltette a koronát az egész találkozón nyújtott remek teljesítményére.
Javier Zanetti (argentin, Internazionale): A milánói gárda minden várakozást felülmúlva teljesített a BL első körének rangadóján az Arsenal ellen, hiszen az Inter idegenben tudott nyerni 3-0-ra az Ágyúsokkal szemben. A győzelem a tökéletes csapatjáték diadala volt, de Zanetti még ebből az együttesből is kiemelkedett, ráadásul rá a hét végi, Sampdoria elleni bajnokin sem lehetett panasz.Jonathan Zebina (francia, AS Roma): A gall középhátvédet a Farkasok drukkerei nem nagyon kedvelik, mert hajlamos a hajmeresztő hibákra, és a Juve elleni rangadón az első torinói gól többé-kevésbé az ő lelkén szárast. A bekk azonban ezt követően remekül focizott, és az utolsó percekben egy távoli lövéssel pontot mentett a rómaiak számára.Jaap Stam (holland, Lazio): A rómaiaknak idegenben, a Besiktas ellen kellett kezdeniük a BL-ben, ami nem könnyű feladat, de a taljánok meglepően simán nyertek Isztambulban. Védelmük tökéletesen kikapcsolta a veszélyes hazai csatárokat, Stam ráadásul még gólt is fejelt egy szöglet után. A holland bekk a hét végén, a Parma elleni rangadón is eredményes volt szabadrúgásból, és volt még egy veszélyes lökete.Roberto Carlos (brazil, Real Madrid): Az Olympique Lyon elleni találkozón a brazil futballista nem is annyira balhátvédet, mint bal oldali középpályást játszott, még a tőle megszokottnál is többet ment előre a támadásokkal, és mindennek eredménye egy pazar kapásgól volt. Persze azért védőfeladatát sem hanyagolta el, a harmadik madridi előtt például a saját tizenhatosánál szerelt, majd pazarul indította Zidane-t.
David Beckham (angol, Real Madrid): A Manchester Unitedből Madridba igazolt középpályás egyelőre hétről hétre bizonyítja, hogy a királyi gárdának nem csak üzleti okokból érte meg őt leigazolni. Az angol futballista az elmúlt héten is kitűnően játszott, a Marseille elleni BL-meccsen még csak egy gólpasszig jutott, de a Málaga elleni bajnokin már maga is betalált.Cristiano Zanetti (olasz, Internazionale): Az Inter-Arsenal BL-rangadón majd mindegyik milánói labdarúgó kiemelkedő teljesítményt nyújtott, de az olaszok legjobbja talán a védekező középpályás szerepkörében tündöklő Cristiano Zanetti volt. A focista az ezen a poszton a világ legjobbjának tartott Vieriát is túlszárnyalta, szinte egyetlen rossz megoldása sem volt: rengeteg labdát szerzett, és azokat rendre jól játszotta meg.Mark Bresciano (ausztrál, AC Parma): A pármai együttest sokan féltették azok után, hogy eladta egyik legjobb játékosát, a csatár Adrian Mutut a Chelsea-nek, de a gárda egyelőre nélküle is remekel. A hét végi, Lazio elleni rangadón is nyerni tudott az együttes, köszönhetően többek között ausztrál középpályásának, Brescianónak, aki az első, és az utolsó előtti percben is betalált - második gólja különösen látványosra sikeredett.Damien Duff (ír, Chelsea FC): A londoni klub nagy nyári bevásárlásának legdrágább futballistája kissé meglepő módon az ír Duff volt, aki azonban eddig remek vételnek bizonyult. A szélvészgyors szélső a múlt héten ugyan panaszkodott a Ranieri mester által alkalmazott rotációs szisztéma miatt, de a pályán is bizonyított: a Sparta Praha elleni BL meccsen az ő beadása előzte meg a győztes találatot, majd a Wolverhampton elleni bajnokin megszerezte első találatát a Chelsea színeiben - na meg adott két gólpasszt.
Roy Makaay (holland, Bayern München): A müncheni együttes drukkerei közül sokan nem értették, hogy a Bayernnek miért van szüksége Makaayra, és különösen azok után fanyalogtak, hogy a holland első három meccsén képtelen volt betalálni. A múlt héten azonban a támadó alaposan belekezdett: a Celtic elleni BL-meccsen a gyengén játszó bajorok az ő két góljának köszönhetően tudtak nyerni, majd a Bayer Leverkusen elleni rangadón is eredményes volt.Ronaldo (brazil, Real Madrid): A világbajnok csatár rendkívül hatékonyan futballozik ebben a szezonban, helyzetkihasználása egészen rendkívüli, hiszen majd mindegyik lehetőségét gólra váltja. A múlt héten ezt az Olympique Marseille és a Málaga bánta, Ronaldo előbbi ellen kétszer utóbbi ellen egyszer volt eredményes.

Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.