Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) több millió dolláros szerződést kötött Lawrence Bender amerikai filmproducerrel. A megállapodás értelmében egy háromrészes trilógia készül, amellyel a FIFA egyértelmű célja a futball tengerentúli népszerűsítése.

Bender - akinek nevéhez olyan ismert alkotások fűződnek, mint a Ponyvaregény vagy a Good Will Hunting - elmondta, hogy a "Goal!" leginkább a Rocky-eposzhoz hasonlít majd, amely kultuszsorozattá nőtte ki magát az Egyesült Államokban.

A történet egy Los Angeles-i gettóban élő fiúról szól, akinek élete álma, hogy egyszer az angol Premiershipben szerepeljen. A várhatóan 2004 végén a mozikba kerülő első rész még csak azt az időszakot öleli fel, amely során a fiú végül eljut a szigetországba.

A második epizódban már azt láthatjuk, hogy a hatalmas pénzek és átigazolási összegek, valamint a sztárok életével járó problémákkal kell megküzdenie, végül pedig a válogatottban elért sikereit és a világbajnokságot láthatják majd a nézők, ahol a fiú sikerre vezeti csapatát.

Bender - akit karrierje során 19-szer jelöltek Oscar-díjra - azt szeretné, ha a mű komolyan visszaadná a futballisták életét, éppen ezért már többek között a Manchester Uniteddal, a Chelsea-vel, az FC Liverpoollal és a Newcastle Uniteddal is felvette a kapcsolatot.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy ki rendezi az első részt, de nyertesnek komoly pénz ütheti a markát, hiszen a FIFA 30 millió dollárral száll be a költségvetésébe. A főszereplőket októberben, egy edzőtábor keretein belül választják ki.