Vágólapra másolva!
Az angyalföldi drukkerek már attól boldogok, hogy újra létezik a Vasas, a piros-kékeknek ráadásul egyre jobban megy a játék. A másodosztályú bajnoki rajton ugyan a REAC-tól vereséget szenvedett az angyalföldi gárda, ám ezután kilenc emberrel is legyőzte a BKV Előrét, majd a Dunaferr ellen is nyert, a Magyar Kupában pedig kiverte az NB I egyik legerősebb csapatának tartott Debrecent.

"Amikor Angyalföldre érkeztem, azonnal óriási várakozással és szeretettel találkoztam a szurkolók részéről, akik már azért is hálásnak tűntek, hogy egyáltalán újból létezik a Vasas" - mondta Tamási Zsolt, aki nyáron került a Vasas kispadjára. "Fontos, hogy higgadt légkörben készülhetünk, a drukkerek meg egyenesen rajonganak a a klubért és a játékosokért, ami rám is komoly hatással van. Mivel sok helyről érkeztek az új játékosok, a csapatépítés némi időt vesz igénybe, ennek ellenére a futballisták égnek a bizonyítási vágytól. Ennek a nagy akarásnak lett a következménye a bajnoki rajton elszenvedett egyetlen vereségünk, hiszen tíz emberrel is győzelemre törtünk, aminek meg is ittuk a levét. A folytatásban aztán kilenc emberrel győztük le a BKV Előrét, amit nagy bravúrnak tartok, majd nyertünk a Dunaferr ellen, ám az igazi fokmérőt a DVSC kiverése jelentette a kupából."

A játékosokkal és vezetőkkel való kapcsolatáról Tamási így beszélt: "Jó a hangulat az öltözőben, intelligens társaság jött össze. Nem tagadom, a tavalyi győri viszontagságok után remekül érzem magam a Vasasnál. Persze tudom, lesznek még nehéz periódusok a csapat életében, ám szinte ideális a helyzet abból a szempontból, hogy a tulajdonossal az élen a vezetés biztosítja a nyugodt munka hátterét, és nincs rajtunk az a nyomás sem, hogy idén mindenképpen vissza kell kerülnünk az élvonalba. Más kérdés, hogy törekednünk kell erre, ugyanakkor legalább hat-hét fordulónak el kell telnie, hogy a mezőny és saját csapatom valós erejéről tiszta képet kapjak. Ősszel olyan pozícióban kell végeznünk, amellyel esélyünk lehet a feljutásra."

A szakvezető egyetlen problémáját az okozza, hogy a családja Győrben maradt, ő pedig hetente csak egyszer tud hazautazni. "Minden rosszban van valami jó, noha nagyon hiányzik a család, így viszont szó szerint reggeltől estig kizárólag a futballra és a Vasasra koncentrálhatok."

Bánki József