Vágólapra másolva!
Négy Arany Ászok Liga-szereplő labdarúgócsapat - a Balaton, a Győr, a Haladás és a Debrecen - is kiesett a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

Meglepetésre nem jutott a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe az Arany Ászok Ligában öt forduló után ötödik Balaton FC, miután egygólos vereséget szenvedett az NB III-ban szereplő Tuzsértól. Szintén búcsúzott a bajnokságban tizedik Győri ETO FC, Varga Zoltán fiait a másodosztályú Bodajk ütötte el a továbbjutástól.

A Haladás ugyancsak az első osztályú kiesők listáját gyarapította, a szombathelyiek büntetőpárbaj után buktak el a BKV Előrével szemben. Meglepetésre a legutóbb döntős Debreceni VSC-MegaForce sem jutott tizenhat közé, mivel simán kikapott Angyalföldön az NB I B-ben szereplő Budapesti Vasastól.

Az élvonalban listavezető Matáv-Sopron vesztésre állt Balassagyarmaton, de egyenlített, majd a hosszabbításban biztosan harcolta ki a továbbjutást.

Eredmények:
Magyar Kupa, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Tuzsér (NB III) - Balaton FC 2-1
Bodajk (NB I B) - Győri ETO FC 2-0
BKV Előre (NB I B) - Lombard FC Haladás 1-1, 11-esekkel: 6-5
Tatabánya (NB I B) - ZTE 0-2
Mátészalka (NB II) - Pécsi MFC 1-2
Orosháza (NB II) - Videoton 0-4
Balassagyarmat (NB I B) - Matáv-Sopron 1-3 - hosszabbítás után
Budapesti Vasas (NB I B) - Debrecen 2-0
Kecskemét (NB I B) - MTK 0-3
Keszthely (NB III) - Győri DAC (NB III) 1-3
Soroksár (NB II) - Budapest Honvéd (NB I B) 1-1, 11-esekkel: 1-4
Cegléd (NB III) - Makó (NB II) 0-0, 11-esekkel: 3-0
Karcag (NB II) - Kaposvölgye (NB II) 3-2
Szentlőrinc (NB III) - Barcs (NB II) 2-0
Felcsút (NB III) - Szentes (NB II) 1-2

A Nyíregyháza (NB I B)-Ferencváros mérkőzésre szeptember 17-én kerül sor. A labdarúgó-szövetség szeptember 26-án, 12 órakor az MLSZ tanácstermében sorsolja ki a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének párosításait.