Vágólapra másolva!
Altalában négy, sorozatban elvesztett mérkőzés után "automatikusan" inogni kezd a kispad az edző alatt. Nincs ez másként Zalaegerszegen sem, ahol Bozsik Péter pozíciója rendült meg, jóllehet a 41 éves tréner tavaly története során első ízben bajnoki címig vezette a ZTE együttesét, így nem véletlen, hogy akkor a szurkolók is ragaszkodtak a szakvezetőhöz.

Nem úgy a vezetők, áprilisban ugyanis felmerült, hogy mást szerződtetnek a kispadra. Az ok: az eredménytelenség, illetve az, hogy Bozsik néhány játékossal nem igazán tudott kijönni, köztük az időközben Kínába szerződött Keneseivel.

A jelek szerint azonban hiába érte el eddigi legszebb eredményét a zalai klub, csak idő kérdése az edzőváltás arrafelé. Bozsik szerződésében ugyanis az szerepel, hogy hat forduló után az első hatban kell tanyáznia a csapatnak, ugyanakkor erre már matematikailag is alig van esélye. Amennyiben mégsem lenn hat kör után a "vonal felett" a gárda, a felek megegyezése alapján a szerződés automatikusan megszűnik.

Nehezíti Bozsik helyzetét, hogy az eddigi négy bajnokiját - legutóbb a Sopron ellen odahaza - elveszítő ZTE pont nélkül áll a tabellán, a következő két körben pedig, Debrecenbe, majd Pécsre látogat.

A Zalában népszerű és mindenkor szerény Bozsik egyébként még a Sopron elleni mérkőzés előtt is higgadtan beszélt az esetleges edzőváltásról, mondván, tiszta a lelkiismerete, ő mindent megtett a jó szereplésért, s a játékosokra sem lehet panasza.

A szerződés említett pontja alapján tehát valószínűleg elválnak Bozsik és a ZTE útjai, feltéve, ha nem táltosodik meg az együttes két idegenbeli fellépésen.

Bánki József

Egyre rosszabb a Zete/sport/magyarfoci/20030823csendes.html?pIdx=3Bozsik higgadtan várja az első sikert/sport/magyarfoci/20030822nezok.html?pIdx=2