Vágólapra másolva!
Továbbra is népszerű a Premiership a futballisták számára. Olyannyira, hogy egyesek patinás olasz klubokat is szívesen elhagynának egy angol kiscsapat kedvéért. Könnyen lehet ugyanis, hogy Roque Junior a Milanból Boltonba igazol, Gaizka Mendieta egyéves kölcsönadásáról pedig már meg is állapodott a Lazio a Middlesbrough-val.  

Amennyiben a szigetországi együttes vezetői elégedettek lesznek Mendieta teljesítményével, akkor a megállapodás értelmében élhetnek elővásárlási jogukkal. A 29 éves spanyol klasszis távozása azért meglepő, mert a Lazio július 17-én 2008 júniusáig meghosszabbította a szerződését.

Mendieta 2001-ben, két elveszített Bajnokok Ligája-döntő után 48 millió euróért szerződött a Valenciától a Lazióhoz, s ezzel jelenleg is az átigazolási toplista negyedik helyén áll. Egy évvel később gyenge formája miatt kölcsönadták a Barcelonának. A katalánok ezzel elővételi jogot is szereztek a futballistára, Aitor Beguiristain technikai igazgató azonban sokallta a 24 millió eurós vételárát. A középpályást az Atlético Madrid és az Athletic Bilbao is meg akarta szerezni.

A a Bolton Wanderers is egy évre venné kölcsön a brazil Roque Juniort, aki egy ideje már próbál szabadulni a BL-győztes AC Milanból, mert nehezen éli meg, hogy világbajnok létére rendszeresen a kispadra szorul. Korábban ugyan a Benfica is érdeklődött iránta, a boltoniak azonban minden követ megmozgatnak, hogy a soraikban tudják a játékost. Roque Juniornak ez meg is felelne, így a döntés már a milánióiak kezében van.