Vágólapra másolva!
Csütörtökön megkezdi szereplését két UEFA-kupa csapatunk is a 2003-2004-es idényben. A Ferencváros a szerény bajnoki forma ellenére esélyesként utazik Máltára a Birkirkara otthonába, míg a Debrecen ugyancsak bízhat a nagyobb tudásban a litván FK Ekranas vendégeként. Amíg a Fradiból Szűcs és Lipcsei eltiltása miatt nem szerepelhet, addig a hajdúságiak két légiósa, Sumudica és Flavio Pim egyelőre vízumra vár.

Bajnokok Ligája-selejtező:
A Celtic a Puskás-stadionban - képgaléria

Nincs könnyű helyzetben Garami József, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője. Az utóbbi hónapok hercehurcái miatt megviselt csapat a bajnokságban eddig három szerény döntetlent jegyzett csupán, ráadásul a pontlevonások miatt az utolsó helyen szerénykedik. A keretből Gyepes és Somunmi mellett a homlokcsont-törést szenvedett Botis sem harcképes, ráadásul Szűcs Lajos és Lipcsei Péter sem áll a szakvezető rendelkezésére.

A két labdarúgót még a tavalyi, Stuttgart elleni idegenbeli találkozó után tiltotta el az Európai Labdarúgó Szövetség, így ők el sem utaznak a csapattal szerdán Máltára. Szűcsöt Udvarácz Milán helyettesíti majd, a további taktikai variációkon Garami mester még tovább töri a fejét.

Az együttes egyébként szerda reggel kel útra, a kontingenst 51-en alkotják majd, beleértve a játékosokat, a szakmai stáb tagjait és a szponzorokat is. Este már edzés vár a csapatra, helyi idő szerint 20 órakor a mérkőzés helyszínén, az ország legnagyobb létesítményében, a Vallettában található Ta'Qali Nemzeti Stadionban

A Fradi ellenfele, a Birkirkara tornagyőzelemmel készült az UEFA-kupa mérkőzésre, a Löwenbrau-kupán, melyen az európai kupákban érdekelt máltai klubok találkoztak egymással az együttes előbb 5-4-re verte a Hibernianst, majd a Valletta FC-t győzte le 5-1-re.

"Nagyon elégedett vagyok a csapat formájával, és a játékosok teljesítményével, hiszen két mérkőzésen tíz gólt szereztünk. A Ferencváros ellen azonban teljesen más lesz a helyzet, mint a hazai tornákon. Hasonlóan bátor teljesítményt kell nyújtanunk, mint két héttel korábban az angol Bolton ellen" - nyilatkozta a szakvezető, Stephen Azzopardi, célozva arra, hogy fiai a Floriana-kupán mindössze 2-1-re kaptak ki Premiershipben edződő együttestől.

Azzopardi reményét fejezte ki, hogy sérült játékosai közül a kisebb problémával küzdő Michael Galea, Roderick Briffa és Mark Anthony Bonnici vállalni tudja az összecsapást, s talán Clint Micallef is felépül csütörtökig. Mindenesetre a máltaiak tudják, nem ők a párharc esélyesei. "A játékosok és a vezetők tudják, a magyarok ellen teljesen más mérkőzést vívnak, mint a hazai csapatok ellen. Mindenki realista, és nem vár a csodára" - írta a The Malta Independent.