Vágólapra másolva!
Pető Zoltán és Hanák Viktor után újabb védőt igazolt a Sopron NB I-es futballcsapata. Csiszár Ákos váratlan viszavonulása után azonnal "lépett" a soproniak vezetősége, a klub az eddig a Videoton védelmét erősítő szerb Dejan Viloticot szerződtette egy esztendőre. A légiósnak a fehérvári klubnál lejárt a szerződése, így a Sopronnak nem kellett fizetnie érte.

A Videoton továbbra is teszteli a szlovák Mihael Kubalát és Tomás Medvedet, szerdán a Dabas elleni edzőmeccsen bizonyíthatnak a légiósok. Egyelőre azonban bizonyosan nem igazolhatja le sem őket, sem a Siófokról távozó Panticot és Voicut (a román még meg sem érkezett Magyarországra), no és a ghánai kapust, Dossey-t a klub, a liga keddi döntése értelmében ugyanis a Vidi addig nem szerződtethet új játékost, amíg nem rendezi a Kovács Balázzsal szemben fennálló adósságát.

Mára biztossá vált, hogy a fehérvári Terjék Lajos nem igazol Újpestre, hanem egy évig az izraeli Ironi Ashdodban fog szerepelni. Rajta kívül a pécsi Pest Krisztián is Izraelbe szeretne szerződni.

Kedd délután a Szolnok edzőmérkőzést játszott a Ferencváros második csapatával, s a találkozón mind a három debreceni próbajátékos, Mikhárdi Sándor, Marton Imre és Kolbe Ádám is pályára lépett a hazaiak csapatában. Tóth Dénes, a szolnokiak igazgatója szerint a három játékos megütötte az NB I B szintjét, ám mégis csak Kolbe Ádám szerepel majd egy évig kölcsönben a csapatnál, mivel a másik két labdarúgó posztján már többen is vannak.

A Diósgyőr a Ferencvárosból erősített: a zöld-fehérek legutóbb Celldömölkön játszó 22 éves középpályása, Halgas Tibor a borsodiaknál folytathatja. Rajta kívül a 28 éves Fabian Florin is a DVTK-hoz igazolt. A román középpályás két honfitársa, az előző szezonban a másodosztályból most feljutott Alba Juliában focizó 23 éves csatár Daniel Lupascu, és a 28 éves védő Miclea Darius is "tesztelés alatt" áll. A Diósgyőr legutóbbi tréningén részt vett az egykori diósgyőri Varga Zoltán, a bőcsi Ondó János és a szombathelyi Kupecz Tamás is.

A Haladás egy hatvanötszörös tunéziai válogatott játékossal erősödhet: a 28 éves Kais Ghodhbane csatárposzton vethető be.

A tavaly Zalaegerszegen szerepelt Faragó István Békéscsabára igazolt, rajta kívül az egykor a Fradiban és Kispesten egyaránt megfordult Kovács Béla is a Viharsarokba tett át székhelyét.