Vágólapra másolva!
A Manchester United idegenben 2-0-ra győzött a Tottenham ellen, így már öt ponttal vezet az Arsenal előtt az angol labdarúgó Premiershipben. A MU-nak kettő, az Arsenalnak még három mérkőzése van hátra.

A Manchester United vezető gólját Scholes szerezte meg a 69. percben: a kitűnő formában lévő, vörös hajú középpályás Beckham hosszú indítását a balszélen megiramodó Giggs felé csúsztatta, a walesi támadó ívelt beadását pedig Scholes közelről fejelte a hazai kapuba. A 92. percben Van Nistelrooy adta meg a kegyelemdöfést a Tottenhamnek: a csereként beállt Quinton Fortune szép szöktetését a holland támadó - szokásához híven - könnyed magabiztossággal lőtte Keller kapujába. A gól, majd a lefújás után Alex Ferguson menedzser ugrálva ünnepelte fiait, nem hiába, a Vörös Ördögök bajnoki címe kézzel fogható közelségbe került.

A szombaton csak döntetlenező rivális Arsenal még három meccset játszik: otthon a Southampton és a Leeds, idegenben a Sunderland ellen. A Manchesternek még két mérkőzése van: egy a Charlton ellen az Old Traffordon, míg a másik az Everton otthonában lesz.

A nap másik találkozóján a kiesés ellen küzdő West Ham idegenben diadalmaskodott a másik manchesteri csapat, a City ellen.

Premiership, 36. forduló:
Tottenham - Manchester United 0-2 (0-0)
gól: Scholes (69.), van Nistelrooy (92.)

Manchester City - West Ham 0-1 (0-0)
gól: Kanouté (81.)