Vágólapra másolva!

A Manchester United az UEFA-tól 2 millió font bónuszt kapott a legjobb nyolc közé jutásért, s ezzel az idei sorozatban összesen 10 milliós prémiumra tett szert az Európai Labdarúgó Szövetségtől.

Ám a négy közé jutásért további 2,5 millió járt volna, s az esetleges végső győzelemért újabb ötmillió. Ehhez még hozzáadódik az elmaradó elődöntő jegybevétele (holtbiztos 68 000 nézővel számolva az Old Traffordban), továbbá az is, amennyivel kevesebb jár ekként a MU-nak a tévéközvetítések bevételéből, és máris ott vagyunk a tízmillió fontnál.

Ugyanakkor a MU kiesése - paradox módon - még növelheti is a régió üzleti bevételeit. Gordon McKinnon, a manchesteri városi látogatóközpont marketing igazgatója szerint a májusi döntőre 68 000 külföldi - spanyol és olasz, vagy kizárólag olasz - érkezik, s ők jóval többet költenek majd, mintha a közönség többségét helybéliek adnák.

Május 28-a a város és a városi repülőtér történetének legforgalmasabb 24 órája lesz, éves szinten pedig már most prognosztizálható, hogy a légikikötő először lépi túl a húszmillió fős forgalmat.

Ami a szakmát illeti: szinte bizonyos, hogy vasárnap, a Tottenham ellen Sir Alex Ferguson mindhárom - szerdán a kezdőcsapatban nem szerepeltetett - sztárját berakja a kezdő tizenegybe. Gary Neville és Paul Scholes sárga lapjai miatt maradt ki, David Beckham pedig - feltételezések szerint - azért, mert elígérkezett a Real Madridhoz.

Beckham édesapja azonban - a Manchester Evening Newsnak adott nyilatkozatában - azt állítja, hogy fiának megszakadna a szíve, ha el kellene mennie Manchesterből. Az idősebb Beckham szerint Davidnek esze ágában sincs a Real Madridba igazolni.

Ha ez igaz, akkor viszont miért ült le Becks szerdán éjjel tizenegy órakor ügynökével és feleségével, Victoriával arról tárgyalni, hogy - legalábbis a The Sun ezt írta - ha törik, ha szakad, el akar menni attól a klubtól, ahol a menedzser - Sir Alex Ferguson - nyilvánosan megszégyenítette.

Ch. Gáll András