Vágólapra másolva!
A nápolyi polgármesteri hivatal egyhangúan megszavazta azt az előterjesztést, hogy a város San Paolo-stadionját Diego Maradonáról nevezzék el.
Forrás: lega-calcio.it
A stadion, ahol Maradonát futballistenként tisztelték


"A létesítmény neve San Paolo, s az is marad. Maradona zseniális labdarúgó volt, de ellentmondásos egyéniség" - szögezte le a hét elején Parente, ám a DPA hírügynökség jelentése szerint szerdára 180 fokos fordulatot vett az ügy. A hírek szerint ugyanis a polgármesteri hivatalnál végül egyhangúlag a Maradona-stadion jövője mellett foglaltak állást a képviselők.

Maradona utolsó tangója/sport/focivilag/20011111elbucsuzott.htmlTippelj!http://www.tippelj.hu

Van azonban egy apró bökkenő: az olasz törvények szerint az állami épületek csak a névadó halála után tíz évvel vehetik fel a személyiség nevét. (Érdekesség, hogy Magyarországon nincs ilyen jogszabály, ezért kaphatta meg például Puskás Ferenc és Illovszky Rudolf nevét egy-egy patinás budapesti stadion.)

A 42 éves argentin exvilágbajnok 1984-től 1991-ig játszott a Napoliban, az olasz városban ma is nagy tiszteletnek örvend a rajongók körében. Az említett időszakban a csapat kétszer nyert olasz bajnokságot és egyszer UEFA-kupát.

jp