Vágólapra másolva!

A nap játékosa: Andrzej Niedzielan (Górnik Zabrze)

A pénteki napon Európában rendezett bajnoki mérkőzéseken a lengyel pontvadászatban lebonyolított Górnik Zabrze-Odra Wodzislaw találkozón született a legnagyobb különbségű eredmény, a hazaiak ugyanis 4-0-ra diadalmaskodtak. Ebben a főszerepet a fiatal támadó, Andrzej Niedzielan játszotta, aki mesterhármast ért el.

Niedzielan 1979. február 27-én született Zary városában, és a helyi Promien Zaryban kezdte pályafutását.

Már 18 esztendősen a felnőttek között szerepelt, és olyan jól játszott, hogy 1998 nyarán az élvonalban szereplő Zaglebie Lubin szerződtette. Itt nem is szerepelt, rosszul, hiszen bár csupán nyolc meccsen küldték pályára, de három gólt ért el, ám ennek ellenére egy év elteltével nem tartottak igényt rá.

Az 1999-2000-es idényt már az Odra Opolében kezdte el a második vonalban, majd újabb egy esztendővel később már a Chobry Glogówban szerepelt, ugyancsak a másodosztályban. 2001 nyarán visszatért a Zaglebie Lubinhoz, és a bajnokság első felében hét találkozón szerepelt, egy gólt szerezve, majd a bajnokság közben a Górnik Zabrzéhez szerződött.

Itt már gólerősebben futballozott, hiszen háromszor volt eredményes, és a nyári felkészülési időszakban nyújtott teljesítménye alapján beverekedte magát a kezdő tizenegybe. Ebben a szezonban pedig eddig remekül megy neki a játék: az eddigi kilenc forduló alatt mindössze két játéknapon nem szerzett gólt, mostani mesterhármasa pedig azt jelenti, hogy összesen már kilenc találatnál tart.