Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája szerdai selejtezői közül kétségtelenül az FC Bruges-Sahtar Doneck párosítás hozta a legnagyobb izgalmakat, hiszen itt büntetőpárbajra került sor. Ennek során a hazaiak portása, Verlinden bizonyult főszereplőnek, hiszen két tizenegyest is kivédett, és ezzel bejuttatta a BL-be csapatát.

Verlinden már veteránnak számít, hiszen 1963. augusztus 15-én született. Első klubja az Ourodenberg nevű gárda volt, de már ifistaként a Lierse SK-ba került. Tizenkilenc esztendősen, ifiválogatottként mutatkozhatott be a felnőttek között, és egészen 1985-ig a másodosztályban védte a gárda kapuját. A Lierse ebben az esztendőben feljutott a legjobbak közé, és Verlinden itt is megmutathatta tudását. Ekkoriban már az utánpótlás-válogatott tagja volt, és 1988-ban került jelenlegi csapatához, az FC Bruges-höz.

Eleinte csak tartalék volt a válogatott portás, Philippe Vande Walle mögött, aki azonban két év múlva távozott, és így megnyílt az út Verlinden előtt. Innentől kezdve ő volt az első számú hálóőr és csak sérülés vagy eltiltás miatt hiányzott a csapatból. Már 1994-ben behívták a válogatott keretbe, és ott volt az amerikai világbajnokságon harmadik számú portásként, és a nemzeti tizenegyben csupán 1998 márciusában mutatkozhatott be. Ez volt első, és egyetlen válogatottbeli mérkőzése, a franciaországi vébét is a kispadról nézte végig. A Bruges-ben azonban immár 39 esztendősen is alapembernek számít, és az ukránok ellen azt is megmutatta, hogy miért.

Mindent egy helyen az Eb-ről