Vágólapra másolva!
A Real Madrid az egész nyáron azon volt, hogy megszabaduljon pár focistájától, akikre Vicente del Bosque nem tart igényt, de szerződésük szerint tekintélyes summát kaphatnak kézhez hónapról hónapra. Az egyik ilyen labdarúgó Sávio volt, akit most egy évre kölcsönadtak a Girondins Bordeaux együttesének.

Sávio 1974. január 9-én született Sao Torquato városában, és pályafutását a riói Flamengo gárdájában kezdte el. Az egyik legnépszerűbb brazil klub első csapatában már igen fiatalon bemutatkozott, hiszen az 1992-es bajnokságban három találkozón lépett pályára, és ez elég volt neki ahhoz, hogy két gólt érjen el.

A következő esztendőben nyolc találkozón ugyanennyi alkalommal volt eredményes, és 1994-től kezdve kihagyhatatlan volt a Flamengóból. Olyan jól futballozott, hogy bekerült a válogatott keretbe is, a selecaóban 1994 márciusában, Izland ellen mutatkozott be.

A világbajnokságra utazó keretbe még nem került be, de következő meccsén a válogatottban, 1994 októberében Chile ellen mesterhármast vágott. A következő esztendőben a Flamengo színeiben összesen 70 tétmeccsen szerepelt, és 24 gólt rúgott, ezen kívül jelen volt a Copa Américán a brazil csapattal, és itt ezüstérmet szerzett.

1996-ban is alapember volt a válogatottban, és szerepelt az atlantai olimpián is, a magyarok ellen csereként lépett pályára. Az ötkarikás játékok után azonban kikerült a nemzeti csapatból, de a Flamengóban továbbra is remekelt, 1997-ben például összesen 29 gólt ért el, és ennek köszönhetően a Real Madrid szerződtette őt az 1997-98-as bajnokság közben.

A fél idény alatt 12 meccsen szerepelt, és három gólt szerzett, a következő pontvadászatban pedig valósággal kihagyhatatlan volt a Realból, 34 bajnokin kapott lehetőséget. A nemzeti tizenegybe is visszakerült, 1999 októberében a hollandok ellen szerepelt, majd 2000-ben az Uruguay ellen vébéselejtezőn játszott, azóta viszont egyszer sem lépett pályára a selecaóban.

Ennek elsődleges oka az volt, hogy a Realban már alig kapott játéklehetőséget, a legutóbbi idényben például mindössze nyolc bajnokin játszott. Mivel továbbra sem volt esély rá, hogy a kezdő tizenegyben kap helyet, ezért távozni szeretett volna, és a Bordeaux ajánlata meg is felelt a számára.