Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga ötödik fordulójának csúcsrangadóján az MTK a Zalaegerszeget fogadja, azt az együttest, amely eddigi két bajnokiján, egyaránt idegenben, 3-3-as döntetlent ért el. A százszázalékos Ferencváros Dunaújvárosba, a Győr pedig Újpestre látogat.

Két 3-3-s döntetlen után ismét idegenben lép pályára a Manchester-verő Zalaegerszeg, ezúttal a veretlenségét múlt héten elveszítő MTK otthonában próbálkozik a Bozsik-legénység. A hazai együttesben Molnár és Győri még sérült, de a hírek szerint rossz formája miatt Ferenczi is kikerül a kezdőcsapatból. A Zalaegerszegben Nagy Lajos még lábadozik.

A várható kezdőcsapatok:
MTK: Hajdu - Horváth L., Smiljanic, Komlósi, Füzi Á. - Zavadszky, Jezdimirovic, Illés, Rednic - Juhász R., Dragan
ZTE: Ilic - Kocsárdi, Urbán, Csóka, Szamosi - Babati, Molnár B., Ljubojevic, Vincze O. - Kenesei K., Egressy

Megszakad-e a Ferencváros szédületes, a bajnokságban nyújtott százszázalékos mérlege? Ez a hét vége fő kérdése. Dunaújvárosban persze a vérmes szurkolók azt mondják, igen, s elnézve a Tornyi-csapat hullámzó játékát, a Dunaferr nagyon is kiszámíthatatlan. Akár a győzelem is benne lehet játékában. A hazai együttesben Németh Viktor kapus sérült, a Ferencvárosban mindenki harcra kész.

Londonban játszik a MU/sport/focivilag/20020823londonban.html

Győzelemre készül a Békéscsaba együttese is, amely a bajnokságban eddig nulla pontos. Ellenfele az ugyancsak problémákkal küszködő Kispest lesz, amelyben Dubecz sérülése jelent gondot Fitos József vezetőedzőnek. A csabaiak egy hatos gurítottak, igaz nem az élvonalban, csupán a Battonya ellen, de ez talán felrázza a tavaly még szenzációsan futballozó Békés megyeieket.

Nincs irigylésre méltó helyzetben Bognár György sem, hiszen csapata, a Sopron szintén szenved: három mérkőzésen nem szerzett pontot, s csak egy gólt rúgott, ami nagyon gyenge teljesítmény. A csapatban Csiszár már elkezdte az edzéseket, de még nem szerepelhet. Prazenicát megoperálták, s Somogyi, valamint Szabados sem teljesen egészséges. A vendég siófokiak mestere, Csank János az eltiltott Filipovic és Schwarcz nélkül játszik, de kérdéses a sérült Pantic és László játéka is.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20020817aborsodi.htmlA Borsodi Liga menet-rendje és eredményei/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.htmlKi nyeri a Borsodi Ligát?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28884Az egerszegi polgár-mester is utazik Manchesterbe/sport/focivilag/bl/20020823azegerszegi.html

Drasztikus lépésre szánta el magát Várhidi Péter, aki a Videoton gyenge szereplés miatt hetente kerül új pedagógiai feladat elé. Előbb Vasast és Terjéket száműzte a tartalékok közé, most ugyanezt tette hat újabb játékosával, Róthtal, Risticcsel, Daniellel, Soratóval, Horváthtal és Vargával is. Vasas eltiltása lejárt, de a védő beteg, Bekő pedig sérült. A Lokiban Sándor Tamás sérült, Bajzát pedig csupán augusztus 26-án, azaz hétfőn tölti le eltiltását, amelyet még tavasszal kapott az újpesti Medgyesi lerúgásáért.

Az Újpest a bombaformában lévő Győrt fogadja. Vlaszák eltiltása lejárt, így visszafoglalhatja helyét a kezdőcsapatban. Farkas Balázs és Simek kisebb sérüléssel bajlódik ugyan, de mindketten játékra jelentkeztek. A csapata tavaly öt meccs óta tartó nyeretlenséget tört meg, s győzött 2-1-re. Győrött szerényen, de magabiztosan készülnek a találkozóra. Tamási Zsolt vezetőedzőnek csupán a védelem összetétele okoz fejfájást, hiszen Stark után másik középső védője, Lakos is kidőlt a sorból.

Az 5. forduló párosítása
péntek:
MTK - ZTE 18.00
szombat:
Sopron - Siófok 17.00
Dunaferr - FTC 17.00
Békéscsaba - Kispest 17.00
Újpest - Győr 18.30
Videoton - Debrecen 19.30