Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az eddig két százszázalékos csapat mérkőzésén a hazai, győri együttes sok helyzetéből egyet kihasználva megérdemelten győzött.

Borsodi Liga, 4. forduló:
Győri ETO - MTK 1-0 (1-0)
Győr, 5000 néző
vezette: Szabó Zs.
Győri ETO: Sebők - Böjte, Lakos (Karabatic, 16.), Baranyai - Peric, Jovanovic (Füzi K., 69.), Szanyó (Kartelo, 69.), Németh - Herczeg, Nicsenko, Semenik
MTK: Hajdu - Komlósi, Smiljanic (Czvitkovics, 77.), Elek, Füzi Á. - Zavadszky, Jezdimirovic (Andronic, a szünetben), Illés, Rednic - Ferenczi, Dragan (Juhász, a szünetben)
gól: Németh (44.)
sárga lap: Jovanovic (13.), Böjte (83.), illetve Jezdimirovic (39.), Elek (57.), Andronic (75.)

Győrben hosszú idő után ismét egymásra talált a csapat és a közönség, miután az ETO remek játékkal 1-0-ra verte az addig ugyancsak százszázalékos MTK-t. A találkozó első félidejében már komoly mezőnyfölényt harcolt ki az Eto, ám Peric, s Szanyó a kihagyhatatlan helyzeteket is elpuskázta. A 44. percben aztán egy remek akció végén vezetést szerzett a Győr. Szanyó visszagurított labdáját Németh 17 méterről a bal alsó sarokba lőtte (1-0).

A második játékrész elején az MTK felpörgette a játékot, de Egervári Sándor vezetőedző hiába cserélt védőket támadóbb szellemű játékosokra, a meccs másik nagy helyzetét ismét a Győr hagyta ki, amikor a 72. percben Semenik kapott jó ütemű átadást az MTK 16-osánál, lövését Hajdu védte, a felperdülő labdát a csatár kapura fejelte, s a felső kapufát találta el.

A mérkőzés összképét tekintve a hazai siker teljesen megérdemeltnek mondható. A találkozó után a publikum percekig állva ünnepelte kedvenceit.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20020817aborsodi.html

Németh Norbert, a győztes gól szerzője: "Egy jó csapatba könnyű beilleszkedni, a társak befogadtak, remélem, a továbbiakban is ilyen jól megy majd a játék."

Tamási Zsolt, a Győr edzője: "Nem tudom, hogyan köszönjem meg a csapatnak a mai győzelmet, s a remek teljesítményt. Óriási szívük volt a fiúknak. Stark sérülés után Lakos személyében újabb középső védőnk esett ki, így a végén már nem tudtunk cserélni. Nagyon értékes sikert arattunk, örülök, hogy a közönség is így értékelte mindezt."

Egervári Sándor, az MTK szakvezetője: "Sajnos nem tudtuk megismételni az elmúlt hetek játékát. Többen elmaradtak a várakozástól. Szünet után jobban játszottunk, ám miután kihagytuk helyzeteinket, az ellenfél megérdemelten nyert."

Bánki József

Mindent egy helyen az Eb-ről