Vágólapra másolva!
A portugál labdarúgó-válogatott következő két barátságos mérkőzésén Agostinho Oliveira lesz a szövetségi kapitány, de megbízatása csak ideiglenes.

A korosztályos csapatok eddigi szakvezetője szeptember 7-én Birminghamben az Anglia, míg október 16-án Göteborgban a Svédország elleni találkozón ül a kispadra. Oliveira 1989 óta tevékenykedik a szövetségnél, s az U16-os és az U18-as együttest is Eb-aranyéremhez segítette az elmúlt években.

Menesztették a portugál kapitánythttp://origo.hu/focivb/20020626menesztettek.htmlSárdobálás Portugáliában és Kamerunbanhttp://origo.hu/focivb/20020626sardobalas.html

Gilberto Madail, a szövetség elnöke hétfőn azt mondta: október elején dől el, hogy ki lesz a válogatott új szakvezetője. Lisszaboni lapértesülések szerint Manuel José Silva pályázik a legnagyobb eséllyel a posztra, az 58 éves tréner korábban a Benfica, a Sporting Lisboa és a Boavista irányítója volt.

Antonio Oliveirát, a korábbi szövetségi kapitányt a gyenge vb-szereplés miatt menesztették: Portugália a világbajnokság egyik esélyesének számított, de már a csoportmérkőzések után búcsúzott.