Vágólapra másolva!
Parádésan, három meccsen szerzett öt góllal kezdte az idényt Illés Béla, az MTK csapatkapitánya. A kék-fehérek népszerű labdarúgója 34 évesen pályafutása eddigi legeredményesebb szezonkezdetét produkálta.

- Immáron 15 éve futballozik az élvonalban. Emlékszik ilyen sikeres rajtra?
- Nem, még sohasem sikerült az első három fordulóban öt gólt szereznem. A Haladásban biztosan nem, de kispesti időszakomból sem emlékszem hasonlóan eredményes kezdésre.

- Mi lehet az oka ennek a nagyszerű teljesítménynek?
- Jól sikerült a felkészülésünk, frissek vagyunk és fejben is rendbe jöttünk, hiszen a tavaszi kudarcsorozat mindenkit alaposan "megfogott". Ezért is jönnek jól most ezek a győzelmek, mert így hamarabb visszaszerezhetjük az önbizalmunkat.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20020802aborsodi.htmlKedvenc focistahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=37596

- Egervári Sándor vezetőedző miként értékelte a Debrecen elleni teljesítményét és a három gólját?
- Már a meccs után gratulált, majd a hétfői edzésen is elégedetten elemezte a meccsen látottakat, de nem csupán az enyémet, hanem a csapatét is, hiszen ha közhely, ha nem, a társak nélkül én sem villoghatnék. Edzőnk egyébként a hibákra is felhívta a figyelmünket, de ez így van rendjén, különben nem lépnénk előre.

- A Győr elleni hét végi, idegenbeli fellépésen mire számít?
- Rangadóvá lépett elő ez a meccs, hiszen a Győr is százszázalékos eddig, mint mi, de bízom benne, hogy a Rába partján is hasonlóan jó 90 percet játszunk, mint amilyen a Debrecen elleni volt. Mindenképpen szeretnénk ponttal, vagy pontokkal hazajönni.

- Egyetért azzal, hogy a jelenlegi MTK-nak szinte mindegy, hogy odahaza, vagy idegenben kell pályára lépnie, mindenkor az adott forma dönt a végkifejletről?
- Ezt mi is így látjuk, azzal a különbséggel, hogy azért idegenben olykor óvatosabb taktikával lépünk pályára. A lényeg viszont azon van, hogy valóban a saját stílusunkat, a megszokott játékunkat vezessük elő, s ez esetben az eredmény sem marad el.

Bánki József