Vágólapra másolva!
A Debrecen elleni 4-3-as győzelem után rengetegen ölelgették Egervári Sándort, az MTK vezetőedzőjét. A szurkolók szinte kivétel nélkül állították, ha a tavaszi utolsó öt fordulóban is a jelenlegi szakvezető ült volna a kékek kispadján,  bajnok lett volna a csapat.

- Nyári visszatérésekor mit tekintett a legfontosabb teenedőjének az öltözőben?
- Azt, hogy egy egységes, mindenáron győzni akaró társaságot sikerüljön kialakítani. Ez azért is volt elsőrendűen fontos, mert a játékosoknak minél előbb el kellett felejteni a tavalyi csalódást.

- Az eredmények alapján, úgy tűnik, sikerült megteremtenie az egységet.
- Örülök annak, ha így látja, de azért tudom, hogy akadnak még bőven hiányosságaink.

- Mondana erre példát?
- Legyen elég csak a Debrecen elleni fellépésünkre utalnom, amikor 2-0 és 3-1 után is engedtük egyenlíteni a Lokit. Nem tagadom, éppen a stabilitás kialakítása végett sem mindig a jobb képességű futballisták kerülnek be a csapatba, hanem azok, akik jobban kiegészítik egymás hiányosságait, és szükség esetén kisegítik a másikat. Azt szeretném, ha nem csupán a játékossággal, hanem a győzni tudás képességével rendelkező labdarúgók alkotnák a keretet.

- Mit tart a jelenlegi MTK legnagyobb erényének?

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20020802aborsodi.htmlEredmények, menetrend/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html

- Mindenekelőtt azt, hogy több improvizatív játékra képes futballistánk is van, mint például Illés, Zavadszky, Rednic, Czvitkovics, vagy éppen Dragan Alin. Nem véletlen, hogy a Debrecen elleni első gólunk is látványos támadás végén született. Az is biztató, hogy az MTK-nál évek óta elkezdett utánpótlásnevelésnek köszönhetően a fiatalok, Juhász Roland, Czvitkovics Péter és a többiek egyre inkább felnőnek a rutinosabb játékosokhoz, Buzsáky Ákost pedig már el is vitte a Porto.

- Illés Béla 34 évesen is lefutballozza a pályáról a fiatalokat. Mit gondol, folyamatos remeklése egyben kritika is a magyar futballra nézve?
- Tudom, hogy sokan fanyalogva kommentálják majd, ám erre a válaszom röviden annyi: Illés Béla Európa-klasszis futballista, aki zseniális képességekkel rendelkezik.

- A remek rajt után a szintén százszázalékos Győr elleni idegenbeli fellépésen kiegyezne a döntetlennel?
- Ezt majd a mérkőzés alakulása dönti el. Ahogy az ellenünk is remekül játszó Debrecen, úgy a Győr is alaposan megerősödött, nem véletlen, hogy hibátlan még a bajnokságban. Időben rákészülünk a meccsre, hiszen a Rába-partjáról sem akarunk pont nélkül hazatérni.

Bánki József