Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga harmadik fordulójának nyitómérkőzésén az Újpest 2-1-re nyert a Videoton ellen. A szombati játéknapon további három idegenbeli győzelem született: a Ferencváros Békéscsabáról, a Győr - némi meglepetésre - Dunaújvárosból, a Siófok pedig a Bozsik-stadionból hozta el a három pontot. Az MTK hazai pályán elsősorban Illés mesterhármasának köszönhetően, gólgazdag meccsen győzte le a Debrecent.

Az első játékrészben sokáig jól tartotta magát a Békéscsaba, fordulás után viszont a rutinosabb Ferencváros gólokra váltotta fölényét.

Borsodi Liga, harmadik forduló:
Békéscsaba - Ferencváros 0-2 (0-0)
Békéscsaba, 15 000 néző
vezette: Juhos
Békéscsaba: Fekete - Fehér (Keresztúri, 76.), Gabala, Udvari, Bujáki - Szilveszter, Braga (Szeverényi, 50.), Bánföldi, Megyesi (Miculescu, 60.), Vincze - Gavrilovic
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Dragóner, Gyepes - Kriston, Lipcsei, Kapic (Cheregi, 84.), Szkukalek - Gera, Jovic (Andone, 64.), Leandro (Szili, 72.)
gól: Gyepes (55.), Szili (90.)
kiállítva: Udvari (89.)
sárga lap: Udvari (10., 89.), Gabala (45.), illetve Lipcsei (45.), Kapic (75.)

4. perc: Jovic közelről fejelt kapura, Fekete szögletre tolta a labdát.

16. perc: Gera csúsztatott Leandro elé, akinek lövését Fekete lábbal hárította.

23. perc: Gera 14 méterről, nagy helyzetben fölé lőtt.

24. perc: Jovic lövését Fekete vetődve hárította a jobb alsó sarok előtt.

50. perc: Szilveszter remekül bújt ki a védők közül, de 11 méterről fölé rúgta a labdát.

52. perc: Megyesi 15 méterről célozta meg a kaput, Szűcs a léc alá tartó labdát fölé ütötte.

55. perc: Bal oldali szöglet után Gyepes öt méterről a kapu bal oldalába fejelt (0-1).

58. perc: Lipcsei nagy erejű szabadrúgását Fekete szögletre ütötte.

89. perc: Szili lépett ki a tizenhatos előtt, Udvari visszahúzta, amiért megkapta második sárga lapját, és így a bíró kiállította.

90. perc: Szili 17 méterről, szabadrúgásból a jobb felső sarokba csavart (0-2).

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20020802aborsodi.htmlMenetrend, eredmények/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html

Nagy érdeklődés kísérte öt év után a Kórház utcában a sokszoros bajnok Ferencváros játékát. Lila-fehér helyzetekkel kezdődött az összecsapás, ám az első öt percben két nagy lehetőséget hagytak kihasználatlanul a házigazdák. A folytatásban magára talált a zöld-fehér együttes, magabiztosan verte vissza a csabai próbálkozásokat, a középpályán pedig a rutinos Lipcsei irányításával fölénybe kerültek.

Fordulás után is adódott helyzet a csabaiak előtt, ám a ferencvárosiak rutinja győzött a párharcok során. Vendég vezetés után csatárokat küldött a pályára Pásztor József, de ez sem segített már a hazaiakon.

Pásztor József (Békéscsaba): "A játékosok elkövettek mindent, végig egyenrangú ellenfelei voltunk a zöld-fehéreknek, de az első gól eldöntötte a három pont sorsát."

Garami József: "Fordulás után küzdelmesebbé vált a mérkőzés, a végén bebiztosítottuk győzelmünket, amely megérdemelt volt."

Jávor Péter