Vágólapra másolva!
Úgy végződött Thomas Sowunmi franciaországi szereplése, hogy tulajdonképpen el sem kezdődött: bár a labdarúgó egyéves szerződést írt alá az első osztályú Ajaccio vezetőivel, és játszott is az előkészületi mérkőzéseken, az igazi, bajnoki bemutatkozás elmaradt. Sowunmi hazajött, s egyelőre annyi biztos, hogy a Dunaferrben futballozik az ősszel.

Nem mondhatja magát túlzottan szerencsésnek Thomas Sowunmi, bár sokáig talán annak tűnt, hiszen egy magyar focistának különösen nagy dolog francia élvonalbeli csapatban játszani. Amikor aláírta egyéves szerződését az Ajaccióval, aligha gondolta, hogy nem sokáig tart légióskodása. Igaz, a gyors befejezés nem rajta múlt. A menedzser, Rolland Courbis, aki támogatta a csatár szerződtetését, bírósági ügybe keveredett, s nem tudni, mikor koncentrálhat majd újra a futballra. Várható, hogy más vezeti helyette a csapatot, Sowunmi pedig nem akarta vállalni a kockázatot, hogy egy új szakember esetleg nem számít rá, s akkor a lelátóra szorul.

"Abból a szempontból nem csalódtam, hogy nem az én hibámból történt a szakítás. Nagyon szerettem volna a francia élvonalban focizni, s erről most egyelőre sajnos le kell mondanom. Ám ha tisztázódik a helyzet, lehet, hogy már a télen visszamegyek az Ajaccióhoz" - mondta Sowunmi. Hogy komolyan gondolja visszatérését, azt az is jelzi, hogy nem hagyja abba a francia nyelv tanulását.

Lehet-e magyar focistából világsztár?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=26844

Courbis ügye nem csupán szakmai szempontból jelent gondot a klubnak, hanem anyagilag is, hiszen több szponzor az ő személyéhez köti támogatását. Így még az is lehet, hogy anyagi nehézségeket is okoz majd az Ajacciónak a szakember távozása, bár Sowunmit nem anyagi aggályok hozták haza. Mert ha ilyen rossz lenne a helyzet, a klubot alighanem kizárnák az élvonalból. A válogatott csatár már túl van a nehezén, a hazaköltözködést is letudta. Az ősszel a Dunaferrben futballozik, hogy utána mi lesz a sorsa, most még nem tudja.

Halas Zoltán