Vágólapra másolva!

- Gondolom, egy időre ez lesz élete mérkőzése, hiszen, ha továbbjutnak, az igen nagy eredmény lesz. Ami pedig utána következhet, a Manchester United elleni két találkozó már jutalomjátéknak számít, ha összejön.
- Fiatal edző vagyok, legalábbis az élvonalban, így aztán sorakoznak életem meccsei. Ilyen volt például a bajnoki címet eldöntő, Fradi elleni meccs, és aztán persze az első nemzetközi kupamérkőzés, az Üllői úti egy-null a Zágráb ellen. És nagyon remélem, sok életem meccse vár még rám.

- Mi, szurkolók úgy érezzük, a jelenlegi Zete gyengébb a bajnokságot nyert együttesnél. Nem gondolja, hogy a bajnokcsapattal jóval több esélyük lenne a továbbjutásra?
- Erre nem gondolok, mert most ez a csapatunk, ennek kellene továbbmennie, és nem is rosszak az esélyei. Elvégre az előny nálunk van. Viszont tény, hogy hiányzik az Argentínába szerződött Waltner , meg persze a két sérült középpályás, Nagy Lajos és Molnár Balázs. Ráadásul elhúzódott az átigazolás, még nem tudott kellően összeállni a csapat. Ez ugyan itthon nem zavaró, hiszen az ellenfelek többsége is így van ezzel, de jobb lett volna picit összeszokottabb társasággal nekivágni a nemzetközi kupának.

- Mennyire hiányzik Waltner?
- Gólokban és futómennyiségben. A csatársorban kevesebb a mozgás, hiányzik Waltner fejjátéka, állandó vibrálása, amellyel az ellenfeleket is folyamatos koncentrációra késztette.

- De a mostani ellenfél sem valami szupercsapat.
- Azt mondhatnám, nem túl acélos, de, ismervén az erőviszonyokat, labdarúgásunk helyzetét, a magyar bajnok edzője ne szólhatja le a horvát bajnokcsapatot. Nekünk minden sikernek örülnünk kell, hiszen nem vagyunk olyan helyzetben, hogy mi válogathassuk meg ellenfeleinket és sikereinket. Ezért volt talán a magyar futball számára is biztató a múlt szerdai meccs hatvan perce, mert megtörtént az a manapság ritka dolog, hogy tétmeccsen egy magyar csapat rá tudta erőltetni akaratát egy külföldi ellenfélre.

- Mit gondol, ez szerdán is menni fog?
- Mennie kell. Nem szabad hagynunk, hogy ők irányítsák a játékot. Tudom, nekünk fognak esni, agresszívak lesznek, még talán provokálni is fognak bennünket, s ezt nekünk nagyon tudatosan le kell tudnunk reagálnunk. Például úgy, hogy zártan védekezünk, de ki kell tolnunk védekezésünket, minél közelebb az ő térfelükhöz.

- Ha már az agresszivitásról esett szó, az Üllői úton egyetlen igazán agresszív játékos volt a pályán: Vincze Ottó. Most legfeljebb attól kell tartaniuk, hogy néhány horvát elégtételt vesz a kirívóan, labda nélkül szabálytalankodó középpályáson.
- Az agresszivitáson én mást értettem. Azt, hogy néhány játékosunk, mint például Kral, Csóka, Szamosi vagy Ljubojevic nagyon sokat ütközött, szemtől szemben felvállalta az egyéni csatát, Babati rengeteget ment, kihasználta gyorsaságát. Ha meg tudjuk ismételni szerdai teljesítményünket, akkor nem lesz gond a továbbjutás.

- És Vincze agresszivitása? Többen is azt várták, már csak azért is lecseréli, hogy ki ne állítsák.
- Ez a hirtelenség benne van Vincze habitusában. Tehetséges, értékes játékos, de a hibáit nyesegetni kell. Most megbüntettük , ugyanakkor nem szabad türelmetlennek lennünk vele, időt kell adnunk neki a beilleszkedésre.

- Tudja már, milyen csapattal kezdenek szerdán?
- A múlt hetivel. Egyedül Kral játéka kétséges, ő rúgást kapott a térde fölé, és ha nem jön rendbe a sérülése, Balog Csaba kezd helyette.

A ZTE várható kezdő csapata: Ilic - Kocsárdi, Urbán, Csóka, Szamosi - Ljubojevic, Kral vagy Balog, Vincze, Egressy - Babati, Kenesei.

Hajrá ZTE!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=45409

A játékvezető a spanyol Alfonz Perez Burrull lesz. A mérkőzés 20.45-kor kezdődik, és a Sport1 közvetíti. A továbbjutó a Manchester Uniteddel találkozik.

Kiss László