Vágólapra másolva!
Hiába reménykedtek az olasz labdarúgó-válogatott szerelmesei abban, hogy a csapat kapitánya, Paolo Maldini megváltoztatja a világbajnokság előtt hozott döntését. Az olasz csúcsot jelentő 126-szoros válogatott Milan-hátvéd már akkor bejelentette, az lesz utolsó nemzetközi szereplése, többet nem kívánja magára húzni az azúrkék mezt.
EPA
Maldini megöregedett
Fotó: EPA


Maldini visszavonulásával kapcsolatban vasárnap nyilatkozott újra az olasz lapoknak, és megerősítette korábbi döntését: nem szerepel többet az olasz nemzeti tizenegyben. Giovanni Trapattoni szövetségi kapitány ugyan mindent megpróbált, hogy maradásra bírja a csapat védelmének alappillérét, erőfeszítései eredménytelenek maradtak. Arra kérte Maldinit, legalább addig maradjon, míg megtalálja utódját, s nem vette volna zokon azt sem, ha még a 2004-es Európa-bajnokság selejtezőiben is a csapat rendelkezésére áll. Maldini azonban hajthatatlannak bizonyult.

"Az elmúlt napokban rengeteget gondoltam a válogatottra, de a döntésemet nem változtatom meg" - nyilatkozta az olasz sajtónak. "Trapattoni és a csapattársaim nagy része folyamatosan arról győzködött, hogy nem érkezett még el visszavonulásom ideje, én viszont másképp érzem ezt. Harmincnégy éves vagyok, öregszem, ilyenformán még csak nem is gondolhatok a 2004-es Eb-re, felesleges folytatnom."

Paolo Maldini vb-kártyájahttp://origo.hu/focivb/csapatok/20020527paolo.html

Maldini 1988-ban mutatkozott be a nemzetközi porondon, 126 szereplésének nagy részét balhátvédként teljesítette az olasz válogatottban, amely legközelebb augusztus 21-én játszik barátságos mérkőzést Szlovénia ellen.

Távozásával vélhetően Alessandro Nesta karján feszül majd a csapatkapitányi karszalag. Szeptember 7-én már tétmérkőzés szerepel a programban, megkezdődik az Európa-bajnoki kvalifikációs sorozat. Az ellenfél Azerbajdzsán együttese lesz.