Vágólapra másolva!
Az AC Milan labdarúgócsapatának "bálványaiért" bejelentkezett a francia AS Monaco, illetve az angol Fulham FC. A minihercegség trónörököse, Albert herceg ugyanis "utasította" a klubvezetést, tegyen meg mindent Paolo Maldini megszerzésért.

"Egyszerűen akarom a csapatba Paolót. Az AC Milannal több üzletet kötöttünk már, ez lehet a következő. Szeretnék lehetőséget adni Paolónak, hogy stresszmentesen fejezze be csodálatos karrierjét, anélkül, hogy hűtlen lenne a milánóiakhoz" - jelentette ki Albert herceg.

A csapat vezetőedzője, a francia Didier Deschamps azonban nem lelkesedik az ötletért, mert eddig a Milantól igazolt összes sztárral összekülönbözött. Amikor a klub edzője lett, anélkül tanácsolta el a csapattól Marco Simonét, hogy egy szót is váltott volna vele, a tavaly nyáron igazolt német Oliver Bierhoff-fal pedig néhány hónap alatt úgy megromlott a viszonya, hogy alig áll vele szóba. Albert herceg elhatározása így Deschamps állásába is kerülhet, mert a trónörökös nem titkolja, a Serie A-ból szeretne vezetőedzőt hozatni: "Fabio Capellót már évek óta puhítom, de megint visszautasított. Szerintem ő lenne a legjobb megoldás, vagy egy olyan karakterű szakember, mint Dino Zoff. De nekünk itt van Deschamps, és én nem vagyok a Monaco elnöke."

Az angol Fulham FC új sportigazgatója, a Milan egykori bálványa, Franco Baresi szintén volt csapatát akarja "kifosztani". Az Achilles-ínműtétje miatt a világbajnokságról is lemaradt 30 éves középpályást, Demetrio Albertinit nézte ki, de egykori társa visszautasította. "Baresi többször is felhívott a vb alatt, s próbált rábeszélni, hogy legalább hallgassam meg a Fulham ajánlatát, mert körém szeretnék építeni az új csapatot. De köszönettel visszautasítottam, mert az AC Milannál szeretném befejezni a pályafutásom" - mondta Albertini, aki 14 éve tagja a klubnak.

A milánói klub egy másik volt játékosa, Giuseppe Dossena, aki Cesare Maldini oldalán a világbajnokságon Paraguay nemzeti válogatottját segítette nyolcaddöntőig, az albán válogatott szövetségi kapitánya lett. Dossena volt már a ghánai válogatott edzője, most Paraguay másodedzője, 220 ezer eurós évi fizetésért vállalta el a 2004-es Eb-selejtezők végéig Albánia irányítását.

Németh Andrea

Ajánlat:

Maldini-portré

Korábban: