Vágólapra másolva!

Már fogadni sem érdemes a Leeds új edzőjére

Angliában nem szokás egyik hónapról a másikra edzőt váltani, mint például a olaszoknál vagy a spanyoloknál, és nagyon úgy tűnt, hogy a Premier League-ben minden együttes ugyanazzal a trénerrel kezdi az új idényt, amelyikkel befejezte. A Leeds United azonban megtörte ezt a rendet azzal, hogy menesztette szakvezetőjét, David O'Learyt, és bár hivatalosan még nem tudni, ki lesz az edző utódja, a legnagyobb brit fogadóiroda, a William Hill már nem fogad el több tétet az esettel kapcsolatban, ami azért jelent valamit.

O'Leary menesztése derült égből villámcsapásként érte a leedsi szurkolókat, és amikor kiderült, hogy az ír szakembert elbocsátották, mindenki arról beszélt, hogy a trénert valószínűleg azért rúgták ki, mert nem akart belemenni Rio Ferdinand eladásába. A válogatott védő iránt a hírek szerint a Manchester United érdeklődik, és mivel a klubnak pénzre van szüksége, ezért valószínűnek tűnt, hogy Ferdinand a Vörös Ördögöké lesz.

O'Leary távozása tovább erősítette ezt a gyanút, ám a Leeds elnöke, Peter Ridsdale határozottan kijelentette, hogy a hátvéd marad a csapatnál. Mindeközben persze megkezdődtek a találgatások azzal kapcsolatban, hogy ki lesz majd a gárda új mestere, és meglehetősen sok tréner került szóba. Angliában pedig a fogadóirodák oddszainál semmi sem jelzi jobban egy lehetőség bekövetkezését, és a William Hillnél az alábbi feltételek mellett lehetett fogadni a Leeds leendő edzőire: Terry Venables 50:1, Graeme Souness 7:1, Gordon Strachan 6:1, Steve McClaren 3:1, Mick McCarthy 9:4, és végül Martin O'Neill 4:6.

Ebből világosan látszik, hogy a bukmékerek a skót Celtic FC jelenlegi mesterét, az északír O'Neillt tartották a legesélyesebbnek, olyannyira, hogy rá már nem is volt érdemes fogadni, és a fogadóiroda hétfőn be is szüntette a fogadási lehetőséget az eseményre. "Úgy tudjuk, hogy a Leeds kívánságlistáján első helyen álló szakember kinyilvánította: amennyiben konkrét ajánlatot kap, elfogadja azt. Nem lepődnénk meg, ha hamarosan az egyesület bejelentést tenne" - mondta a William Hill sajtószóvivője, Graham Sharpe.

O'Neillt korábban már a Manchester Uniteddel is összehozták, amikor Alex Ferguson távozni látszott a csapattól, és a szakvezetőt Nagy-Britanniában rendkívül nagyra becsülik. Nem csoda: a Leicester Cityvel éveken keresztül tartotta magát a Premier League középmezőnyében, sőt, két ligakupát is nyert a Rókákkal, majd miután elvállalta a skót Celtic irányítását, megtörte a Rangers egyeduralmát, és egymás után két bajnoki címet nyert a Keltákkal. A glasgow-i klub vezetősége ugyanakkor váltig állítja, hogy O'Neill nem hagyja el a Celticet, és tagadta azokat a pletykákat, amelyek szerint a szakember azért akar távozni, mert nem tudott megegyezni az elnökséggel az új igazolások tekintetében. Egyvalami azonban tény: a William Hill csak nagyon ritkán szokott melléfogni.