Vágólapra másolva!

Kirúgták a Leeds edzőjét

Azonnali hatállyal távozik a Leeds United labdarúgócsapatának éléről David O'Leary. "Néhány pályán kívüli rendkívüli esemény hatására döntöttünk amellett, hogy új edzőt keresünk. Remélem, hogy hamarosan bemutathatjuk O'Leary utódját" - nyilatkozott szűkszavúan Peter Ridsdale klubelnök.

A 44 éves kirúgott szakember 1998-ban George Grahamet váltotta a leedsi kispadon, és együttesét 2000-ben az UEFA-kupa, tavaly pedig a Bajnokok Ligája elődöntőjébe vezette. Igaz, idén "csak" az UEFA-kupa indulást jelentő ötödik helyet szerezték meg a Premier League-ben. Elemzők szerint az áll a hirtelen váltás hátterében, hogy a Manchester United legalább 30 millió fontot fizetne Rio Ferdinandért, a leedsiek válogatott hátvédjéért, a klubnak nagy szüksége lenne a tetemes summára, de O'Leary legutóbb úgy nyilatkozott: nem szívesen mondana le a kitűnő játékosról.

A világhírű William Hill fogadóiroda szerint a Celtic Glasgow vezetőedzője, Martin O'Neill és az ír szövetségi kapitány, Mick McCarthy pályázik a legnagyobb eséllyel a Leeds United szakmai irányítására a menesztett David O'Leary helyett. Mindkét szakember "győzelme" négyszeres pénzt jelentene. Érdekesség, hogy a szurkolók az angol válogatott szakvezetőjére, Sven-Göran Erikssonra (25-ös odds) és a Manchester Unitedet irányító Sir Alex Fergusonra (100) is tippelhetnek. Ha a világbajnoki finalista brazilok szövetségi kapitánya, Luiz Felipe Scolari lenne a "befutó", a tét 33-szorosát nyernék vissza a rá fogadók. Felkerült a listára a Koreai Köztársaságot vb-elődöntőig vezető Guus Hiddink (8), valamint a japánokkal a legjobb 16-ig jutó Philippe Troussier (12) is.

Ajánlat:

Az Arsenal francia légiója meghódította Angliát

Korábban:

Fenyegető levelek a Leeds edzőjének