Vágólapra másolva!
Három nap alatt nagyot változott a világ Marek Penksával. A Ferencváros szlovák válogatott labdarúgója előbb meghívást kapott hazája Üzbegisztán elleni barátságos mérkőzésére, ám pénteken jelezte, sérülés miatt nem állhat Ladislav Jurkemik kapitány rendelkezésére. Aztán szombaton Fehérvárott pályára lépett, és győztes gólt szerzett a Videoton elleni bajnokin.

Hosszú hetek óta bajlódik sérüléssel Marek Penksa, a Ferencváros labdarúgócsapatának labdarúgója. Sokáig az is kérdéses volt, egyáltalán játszhat-e még idén, aztán pályára lépett a május 4-i, MTK elleni bajnokin, majd a hét végi, Videoton elleni összecsapáson is, ahol győztes gólt szerzett. A két esemény között érkezett Ladislav Jurkemik szlovák szövetségi kapitány meghívója, az Üzbegisztán elleni, május 14-i, hazai összecsapásra. Penksa azonban sérülés miatt lemondta a szereplést, s így lehet, nem számol vele a kapitány az Eb-selejtezőn sem. A Ferencváros játékosa eredetileg a Sparta játékosát, Rastislav Michalíkot helyettesítette volna.

"Vasárnap délben tizenöt játékos jelentkezett nálam, Németh és Labant még meccset játszott, ők később jönnek. Penksa sérülés miatt nem jöhetett, helyébe már nem hívunk meg senkit, 18-as lesz a keret. Ami Penksát illeti, a magyar sajtó dicshimnuszokat zeng róla, ezért lehetőséget akartam neki adni. Az Eb-selejtezőig még van egy mérkőzésünk Csehország ellen, de ez már főpróba lesz, ezért Penksa valószínűleg csak a tartalékok között kap helyet" - mondta Jurkemik.

Pincési László

Ajánlat:

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei

Korábban:

Fórum:

Hajrá Fradi!