Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain ebben a szezonban nem teljesítette az előzetes elvárásokat, hiszen megint nem tudta megszerezni a bajnoki címet, és egy fordulóval a bajnokság vége előtt még az sem biztos, hogy a dobogóra felfér. A klub máris megkezdte az erősítést a következő idényre, első új szerzeménye nem más, mint a brazil André Luiz, aki a jelenlegi pontvadászatban a Marseille-ben szerepelt, de csak kölcsönben, mivel a spanyol Tenerife futballistája.

André Luiz Moreira 1974. január 11-én látta meg a napvilágot Sao Paulóban, és a helyi FC-ben kezdte pályafutását. Még nem volt húszesztendős, amikor bemutatkozhatott az első csapatban, és az 1993-as országos bajnokságban 19 találkozón lépett pályára, ráadásul egy gólt is szerzett. A következő évben ugyan valamivel kevesebbet játszott, de kiváló teljesítményt nyújtott, aminek eredményeképpen októberben a Chile elleni találkozón a válogatottban is bemutatkozhatott.

A következő év februárjában megint felhúzhatta a címeres mezt, de ezt követően csak az év végén szerepelt a nemzeti tizenegyben. 1996-ban viszont végig játszott a selecaóban, ott volt a Gold Cupon, és még augusztusban is játszott az olimpiára készülő együttesben, de az ötkarikás játékokon végül nem lépett pályára egy sérülés miatt.

A klubjában is csak keveset játszott, 1997 januárjában el is hagyta a Sao Paulót, és a Corinthiansba szerződött. Áprilisban még játszott a nemzeti tizenegyben Mexikó ellen, majd a nyáron 3,6 millió fontért a spanyol Tenerifébe szerződött. Európában már nem ment neki olyan jól a játék, aminek köszönhetően kikerült a válogatott keretből, és a spanyolok 1999 elején kölcsönadták őt a Cruzeriónak. Miután innen visszatért, továbbra sem tartottak rá igényt, így a Corinthianshoz került, tavaly nyáron pedig a Marseille vette kölcsön. Az OM-ben remekül focizott, ami több más francia klub érdeklődését is felkeltette. A Bordeaux, a Monaco és a PSG is vitte volna, és végül a párizsiak nyerték meg a versenyfutást: a klub közel nyolcmillió fontot fizet a Tenerifének a játékjogáért.

Korábban:

A nap játékosa: Grégory Coupet (Olympique Lyon)