Vágólapra másolva!
Továbbra is áll az a felvetés: amennyiben a német labdarúgó-bajnokság soron következő fordulójában nyer a Leverkusen, a Dortmund viszont kikap, akkor a gyógyszergyáriak fennállásuk első bajnoki címét ünnepelhetik. Ehhez a Bayernek Nürnbergben kellene győznie - a kezdőlökést a jó BL-szereplés, és Toppmöller edző szerződéshosszabbítása adhatja meg.

Tovább tart a számolgatás a Bundesligában, ahol matematikailag akár még a negyedik helyezett Schalke is bajnok lehet - persze ehhez őrült nagy földindulásnak kellene történnie. A legkedvezőbb helyzetben még mindig a Bajnokok Ligájában is szenzációsan szereplő Bayer Leverkusen van, amely két ponttal vezet, s csupán két (de lehet, hogy egy) siker választja el története első bajnoki címétől. A csapat ezúttal Nürnbergben az eltiltott Kirsten nélkül lép pályára. A kiesés elől menekülő csapat számára létfontosságú a pontszerzés, főleg a győzelem, de a lendületben lévő Bayer ellen, nélkülözve a Wiblishauser, Driller, Tavcar, Möckel négyest, szinte esélytelen. A leverkuseni szurkolók körében nagy örömöt váltott ki Klaus Toppmöller vezetőedző javaslata, ugyanis a tréner jelezte a klubvezetés felé, kész újabb két évvel meghosszabbítani szerződését, ami azt jelentené, hogy 2005-ig a csapat trénere marad. "A megegyezés gyakorlatilag megtörtént" - erősítette meg a hírt Reiner Calmund menedzser.

Az üldözőboly legkitartóbb tagja, a Borussia Dortmund győzelmi kényszerben van, ennek megfelelően látogat Hamburgba. Az észak-német kikötővárosban utoljára 1997-ben kaptak ki Sammerék és ezúttal is győzni szeretnének. Evanilson sárga lapok, Reina, valamint Dede sérülés miatt nem játszhat. A hazaiaknál Kurt Jara Albertzcel, Mahdavikiával és Yilmazzal nem számolhat.

A Bayern München Wolfsburgba látogat, s ahogy Ottmar Hitzfeld korábban megígérte, eldöntötte, számít-e a bajnokin Stefan Effenbergre. "Stefan nem utazik el velünk Wolfsburgba, azaz csakúgy, mint a Hertha ellen, nem szerepeltetem. A szurkolók nem bírnák megállni szó nélkül, ha játszana, így inkább elkerüljük a botrányt" - mondta a vezetőedző, aki hozzátette, a szezon utolsó találkozóján, amely egyben Effenberg bajor búcsúja is lesz, mindenképpen játszatja a karmestert. A Bayern történetében utoljára 1995-ben volt arra példa, hogy nem nyert bajnoki érmet. Szombaton Zickler sérülés miatt nem játszhat, a hazaiaknál Thomsen, Nowak, Rau és Müller sérült.

Hátrányból vág neki a véghajrának a Hertha együttese, amely az UEFA-kupa pozíciót szeretné Bajnokok Ligája-indulásra váltani. A múlt heti, Bayern elleni fiaskó után a másik vetélytárs, a Schalke következik. A tavalyi 0-4-ből kiindulva nem lesz sétagalopp Dárdaiék számára az összecsapás. A Kicker szerint a magyar középpályás ismét játszik, csakúgy, mint Király, ellenben a sérült Lapaczinski, Deisler és Rehmer mellett Van Burik, illetve Tretschok eltiltás miatt nem szerepel. A vendégek nélkülözik Hajtót, Thont és Happét.

A 33. forduló párosítása:
szombat, 15.30:
Wolfsburg - Bayern München
1860 München - Stuttgart
Kaiserslautern - Cottbus
Köln - Freiburg
Hamburg - Borussia Dortmund
Werder Bremen - St. Pauli
Nürnberg - Leverkusen
Hertha - Schalke
Rostock - Mönchengladbach

Pincési László

Ajánlat:

A Bundesliga állása és mesterlövészei

Korábban:

Leverkusenben nyert a Bréma